Αποκλειστικό in: Τι ζήτησε ο Υπουργός Επικρατείας από τους Δημάρχους Μαραθώνα και Ραφήνας
Η καλή πρόθεση του Υπουργού Άκη Σκέρτσου για την στεγαστική αποκατάσταση των πυρόπληκτων του Ματίου και οι απαντήσεις των Δημάρχων.
Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in η μελέτη για την ανέγερση των κατοικιών που προορίζονται να στεγάσουν πυρόπληκτους της περιοχής Μάτι Αττικής που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την τραγική πυρκαγιά που σάρωσε την περιοχή τον Ιούλιο του 2018.
Ο Υπουργός Επικρατείας Χρήστος – Γεώργιος Σκέρτσος, σύμφωνα με πηγές του in, επικοινώνησε γραπτώς με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα και την Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου, Δήμητρα Τσεβά ζητώντας την κατάσταση με τους πραγματικούς δικαιούχους προκειμένου να υπάρξει διαμόρφωση των κατοικιών που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους. Ο Υπουργός Επικρατείας και προς τιμήν του, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται ολοσχερώς στην τραγωδία του Ιουλίου του 2018.
Στο αίτημα του Υπουργού Επικρατείας απάντησαν γραπτώς οι Δήμαρχοι Μαραθώνος και Ραφήνας, Στέργιος Τσίρκας και Δήμητρα Τσεβά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in μέχρι σήμερα και από στοιχεία που όπως επικαλούνται οι δήμαρχοι αντλήθηκαν κατόπιν επικοινωνίας τους με τον τομέα αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών Ανατολικής Αττικής, προκύπτει μια περίπτωση φερόμενης δικαιούχου που να αφορά σε αίτημα για στεγαστική αποκατάσταση καθώς η οικία που έμενε κηρύχθηκε «κόκκινη» και θεωρείται αδύνατη η έκδοση νέας οικοδομικής αδείας. Αυτός ο αριθμός στην πορεία μπορεί πιθανώς να αλλάξει και να καταθέσουν αίτημα περισσότεροι κάτοικοι.
Τι πρότεινε ο Δήμαρχος Μαραθώνος από τον Υπουργό Επικρατείας
Σύμφωνα με πηγές του in ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας αξιοποιώντας το ενδιαφέρον του Υπουργού και με αφορμή την ολοκλήρωση της μελέτης για την ανέγερση των κοινωνικών κατοικιών, εφόσον δεν προκύψουν νέοι δικαιούχοι πυρόπληκτοι, θα ζητήσει μέρος των κατοικιών αυτών να διατεθεί για στεγαστικές δομές ατόμων με σοβαρές αναπηρίες που να καλύπτουν όλη την Ανατολική Αττική. Πρόταση, που αν τελικά ισχύσει, θα είναι σωτήρια για τις οικογένειες που έχουν παιδί με αναπηρία και ζούνε με το άγχος ποιος θα φροντίσει το φροντίσει αν οι ίδιοι δεν θα είναι σε θέση να το πράξουν στο μέλλον για διάφορους λόγους.
- Απίστευτο και όμως αληθινό: Ούτε ένα τάιμ άουτ δεν πήρε ο Μαρτίνεθ στο Game 5
- Άμλετ (machine) των Ουίλλιαμ Σαίξπηρ – Χάινερ Μύλλερ: Επιπλέον παραστάσεις έως τις 2/6
- Aγορά εργασίας: Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αναξιοποίητο εργατικό δυναμικό στην Ευρωζώνη
- «Τυφώνας σε μπουκάλι» ή αλλιώς η «Γαλάζια Πατρίδα» με όρους πολιτικής σκοπιμότητας
- Ηλιούπολη: Ανείπωτη θλίψη και για τη δεύτερη 17χρονη που υπέκυψε στα τραύματά της
- Τα μέτωπα της Ryanair από την Ελλάδα μέχρι τη Γερμανία
- Πόσα βήματα την ημέρα βοηθούν στο αδυνάτισμα;
- Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο και γιατί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442