Τέμπη: Εκτός φυλακής ο σταθμάρχης Λάρισας
Θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τη δίκη, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.
Την πόρτα των φυλακών Λάρισας πέρασε ο μοιραίος σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς, ο οποίος εκτελούσε βάρδια το βράδυ του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.
Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης είχε προφυλακιστεί λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα πριν από 17 μήνες και η προσωρινή του κράτηση έληγε την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο 60χρονος αντιμετωπίζει σωρεία αδικημάτων για τον θάνατο 57 ανθρώπων και τον τραυματισμό 181 επιβατών από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Το σκεπτικό του ανακριτή
Ο δικηγόρος του είχε καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε προτείνει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης στις φυλακές Λάρισας με κατ’ οίκον περιορισμό και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, κάτι που έγινε δεκτό από τον ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές έκριναν θετικά το αίτημα αποφυλάκισης, καθώς ο σταθμάρχης δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.
Τέλος, νομικές και δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι η δίκη θα μπορέσει να ξεκινήσει στις αρχές του 2025, δύο χρόνια μετά το δυστύχημα που βύθισε όλη τη χώρα στο πένθος.
Νέες διώξεις
Αξίζει να σημειωθεί ότι ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Λάρισας, μετά από πρόταση του Εφέτη ανακριτή, νέα δίωξη για διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών διά παραλείψεως, με δόλο και κατ΄ εξακολούθηση κατά της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), Ιωάννας Τσιαπαρίκου, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Επίσης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήχθη μετά την μήνυση συγγενών θυμάτων, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά τριών προοανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής και ενός ανώτερου αξιωματικού, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.
Για ιατροδικαστές και δικαστικούς εμπειρογνώμονες που περιλαμβάνονταν στην μήνυση, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, ενώ για τους δικαστικούς λειτουργούς που περιλαμβάνονταν επίσης στη μήνυση η υπόθεση θα εξεταστεί από άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς εκτός Λάρισας.
Μετά την ποινική δίωξη στην πρόεδρο της ΡΑΣ και τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι κατηγορούμενοι ανέρχονται πλέον σε 41.
- Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: «Σαν χάρτινος πύργος έπεσε, ισοπεδώθηκε»
- Νέα Αριστερά: Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι ένα άδικο και ταξικό εμπόδιο
- Διευρυμένη Αστική Συγκοινωνία στον Άγιο Νικόλαο
- Κικίλιας: «Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν είναι πολυτέλεια για την ελληνική οικογένεια, είναι ανάγκη»
- Καύσωνας στη Ευρώπη: Η Λισαβόνα και άλλες περιοχές της Πορτογαλίας σε «κόκκινο συναγερμό»
- MEGA: Οι εκπομπές ψυχαγωγίας που κατέκτησαν την κορυφή στην τηλεθέαση
- H AI τα έκανε θάλασσα, η Ford επαναπροσλαμβάνει τους απολυμένους στον ποιοτικό έλεγχο
- Δωρεά 20 σκαφών για την ελληνική ιστιοπλοΐα από την Stoiximan και την ΕΟΕ για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442