Για «σεισμική άπνοια» έκανε λόγο ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος τονίζοντας πως αποτελεί δείγμα ότι το γεωδυναμικό σύστημα συσσωρεύει ενέργεια.
Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook, σημείωσε ότι από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι και σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε σεισμική άπνοια, κάτι που σημαίνει ότι «το γεωδυναμικό σύστημα συσσωρεύει ενέργεια».
«H σεισμική άπνοια στην Ελλάδα συνεχίζεται από τα τέλη του 2021. Δείκτης ότι το γεωδυναμικό σύστημα συσσωρεύει ενέργεια. Τα μελτέμια (οι ετήσιοι άνεμοι κατά τον Αριστοτέλη), πάντα εδώ, κάθε καλοκαίρι. Ασφαλής δείκτης του κλίματος της Ελλάδας από την αρχαιότητα», γράφει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Οι προβλέψεις Ολλανδού ερευνητή
Λίγο καιρό πριν σε τρομακτικές προβλέψεις είχε προχωρήσει και ο Ολλανδός ερευνητής Frank Hoogerbeets.
Με ανάρτηση στο Facebook, προειδοποιούσε ότι θα πρέπει να περιμένουμε έναν μεγάλο σεισμό στην περιοχή των Δωδεκανήσων και γενικότερα στον ελλαδικό χώρο, μετά από τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Τσανάκαλε.
«Η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Ενώ στην Ελλάδα γίνονται σεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ ανά 2 χρόνια, δεν έχει σημειωθεί τέτοια δόνηση από το 2021. Τελευταία φορά που τα Δωδεκάνησα είχαν μεγάλο σεισμό ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», είχε γράψει ο Hoogerbeets.
Σε δεύτερη ανάρτησή του μάλιστα εφιστά την προσοχή των Ελλήνων πολιτών λέγοντας: «Να είσαι προσεκτικοί. Ένας ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή είναι πιθανός».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων