Σαντορίνη: Μαγαζί βάζει όρια στον υπερτουρισμό με τον ωραιότερο τρόπο – «Δεν χρειάζεται να σηκώνεστε…»
«Όταν η περίφημη ελληνική φιλοξενία γίνεται υπερβολική, πρέπει να θέσουμε κάποια νέα όρια...», αναφέρεται στην ανάρτηση του μαγαζιού στη Σαντορίνη
Θύμα του υπερτουρισμού έχει πέσει φέτος το καλοκαίρι και η Σαντορίνη, με χιλιάδες τουρίστες να έχουν κατακλύσει τα στενά του δημοφιλούς ελληνικού νησιού.
Αποτέλεσμα αυτού είναι η ζωή των ντόπιων, είτε κατοίκων, είτε επιχειρηματιών να έχει γίνει αφόρητη.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως πριν από λίγες ημέρες, έφτασε στη Σαντορίνη κρουαζιερόπλοιο με 17.000 τουρίστες. Μάλιστα, λόγω της δύσκολης κατάστασης, ο δημοτικός σύμβουλος του νησιού, Πάνος Καβαλλάρης έκανε μία ανάρτηση ζητώντας από τους ντόπιους, «όσο μπορούν να ελαττώσουν τις μετακινήσεις τους».
Μετά από λίγη ώρα, και αφού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, η ανάρτηση διεγράφη από το προφίλ του κ. Καβαλλάρη.
«Θα τους φέρουμε καρέκλες εμείς»
Με φόντο όλα τα παραπάνω, ένα μαγαζί στη Σαντορίνη βάζει όρια στην περίφημη ελληνική φιλοξενία με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο. Όπως θα δείτε στη φωτογραφία, στον μαυροπίνακα που βρίσκεται στην είσοδο του μαγαζιού, αναγράφεται το εξής:
«ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να σηκώνεστε για να κάτσουν οι ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ. Θα τους φέρουμε καρέκλες ΕΜΕΙΣ. Ευχαριστούμε».
«Αγαπητοί τουρίστες…»
Μάλιστα στην πίσω πλευρά, υπάρχει μια αντίστοιχη παράκληση, προς τους τουρίστες αυτή τη φορά, που γράφει το εξής: «Αγαπητοί τουρίστες, αν ένας Έλληνας σάς προσφέρει τη θέση του, είναι υπερβολικά ευγενικός. Σας παρακαλούμε να μην το δεχτείτε. Θα σας φέρουμε εμείς μια καρέκλα».

Η ανάρτηση του μαγαζιού
Μάλιστα, στη λεζάντα της ανάρτησης αναφέρεται το εξής: «Όταν η περίφημη ελληνική φιλοξενία γίνεται υπερβολική, πρέπει να θέσουμε κάποια νέα όρια, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε το καλοκαίρι εξίσου».
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)













































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442