Αποτέλεσμα αυτού είναι η ζωή των ντόπιων, είτε κατοίκων, είτε επιχειρηματιών να έχει γίνει αφόρητη.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως πριν από λίγες ημέρες, έφτασε στη Σαντορίνη κρουαζιερόπλοιο με 17.000 τουρίστες. Μάλιστα, λόγω της δύσκολης κατάστασης, ο δημοτικός σύμβουλος του νησιού, Πάνος Καβαλλάρης έκανε μία ανάρτηση ζητώντας από τους ντόπιους, «όσο μπορούν να ελαττώσουν τις μετακινήσεις τους».
Μετά από λίγη ώρα, και αφού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, η ανάρτηση διεγράφη από το προφίλ του κ. Καβαλλάρη.
«Θα τους φέρουμε καρέκλες εμείς»
Με φόντο όλα τα παραπάνω, ένα μαγαζί στη Σαντορίνη βάζει όρια στην περίφημη ελληνική φιλοξενία με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο. Όπως θα δείτε στη φωτογραφία, στον μαυροπίνακα που βρίσκεται στην είσοδο του μαγαζιού, αναγράφεται το εξής:
«ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να σηκώνεστε για να κάτσουν οι ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ. Θα τους φέρουμε καρέκλες ΕΜΕΙΣ. Ευχαριστούμε».
«Αγαπητοί τουρίστες…»
Μάλιστα στην πίσω πλευρά, υπάρχει μια αντίστοιχη παράκληση, προς τους τουρίστες αυτή τη φορά, που γράφει το εξής: «Αγαπητοί τουρίστες, αν ένας Έλληνας σάς προσφέρει τη θέση του, είναι υπερβολικά ευγενικός. Σας παρακαλούμε να μην το δεχτείτε. Θα σας φέρουμε εμείς μια καρέκλα».
Η ανάρτηση του μαγαζιού
Μάλιστα, στη λεζάντα της ανάρτησης αναφέρεται το εξής: «Όταν η περίφημη ελληνική φιλοξενία γίνεται υπερβολική, πρέπει να θέσουμε κάποια νέα όρια, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε το καλοκαίρι εξίσου».
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας