
Σε ΦΕΚ η απόφαση να ασκούν ιδιωτικό έργο οι γιατροί του ΕΣΥ – «Υπερήφανος» δηλώνει ο Γεωργιάδης
«Το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ κάνει τη θέση του γιατρού στο ΕΣΥ περισσότερο ελκυστική», υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ που καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία άσκησης ιδιωτικού έργου των γιατρών και οδοντίατρων του ΕΣΥ.
Με την απόφαση αυτή, που ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα σε ειδικευμένους αλλά και ειδικευόμενους γιατρούς να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως φιλοδοξεί να κάνει το δημόσιο σύστημα Υγείας «πιο ελκυστικό» για τους γιατρούς.
«Υπερήφανος» δηλώνει ο Γεωργιάδης
«Είμαι υπερήφανος που επί θητείας μου έγινε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ από την ίδρυση του. http://moh.gov.gr/articles/minis… το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ κάνει τη θέση του γιατρού στο ΕΣΥ περισσότερο ελκυστική», σημειώνει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως αναφέρει, μάλιστα, «με όλα τα άλλα μέτρα που λαμβάνουμε πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να έχουμε πολύ μεγαλύτερη προσέλευση στις προσκλήσεις μας για πρόσληψη νέων γιατρών».
Είμαι υπερήφανος που επί θητείας μου έγινε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ από την ίδρυση του. https://t.co/wzkVlaFsn3… το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ κάνει τη θέση του γιατρού στο ΕΣΥ περισσότερο ελκυστική. Με όλα τα άλλα μέτρα που λαμβάνουμε πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) July 20, 2024
Σημειώνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου από τους γιατρούς του ΕΣΥ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και από τον ιατρικό κλάδο.
Παράλληλα, συνεχίζεται και η «βεντέτα» του υπουργείου Υγείας και του Άδωνι Γεωργιάδη με τους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι απειλούνται με επίταξη εάν δεν συνδράμουν οι εφημερίες σε πολλά επαρχιακά νοσοκομεία και δομές υγείας της χώρας.
- Σύρος: Τι ισχυρίζεται ο δράστης που τραυμάτισε θανάσιμα τη 42χρονη – Τι λέει ο πρώην ο σύζυγος του θύματος
- ΕΛΑΣ: Επικίνδυνη η εμπλοκή της ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία
- Θρίαμβος με δύο χρυσά για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23
- Γκιγιέρμο ντελ Τόρο: «Δεν θέλω την καταραμένη τεχνητή νοημοσύνη»
- Από ισοβίτη στις φυλακές Διαβατών είχε πάρει την εντολή για επίθεση ο Αιγύπτιος που συνελήφθη με χειροβομβίδα
- Ολυμπιακός: Τα νεότερα για τους τραυματισμούς των Έσε και Σάλιακα

