Περιφέρεια Αττικής: Σε αργία Επόπτες Δημόσιας Υγείας που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιασμού καταστηματαρχών
Φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας.
Σαρωτικές αλλαγές και μετακινήσεις στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και τη σύλληψη συνολικά δώδεκα υπαλλήλων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας. Οι «12» φέρονται να συμμετείχαν σε κύκλωμα εκβιασμού καταστηματαρχών.
Με την κοινοποίηση της έρευνας των διωκτικών αρχών και οι 12 εμπλεκόμενοι με υπογραφή Ν. Χαρδαλιά,τέθηκαν άμεσα σε αργία. Εννέα εξ αυτών, εργάζονταν στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα και οι τρεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα.
Ξεκάθαρο το μήνυμα Χαρδαλιά: «Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια»
Ο περιφερειάρχης σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την πρώτη στιγμή ενημερωνόταν για την πορεία των ερευνών, συμβάλλοντας στην έκβασή τους. «Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της Περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» ήταν το μήνυμα Χαρδαλιά, ο οποίος επιβλέπει προσωπικά όλες τις αλλαγές που προωθούνται στην υπηρεσία υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας.

Αλλαγές σε τρεις άξονες
Μετά την πρόσφατη «σκούπα» στη Διεύθυνση Μεταφορών, ο περιφερειάρχης στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει και τις ελεγκτικές υπηρεσίες.
Οι επικείμενες αλλαγές δρομολογούνται στους παρακάτω τρεις άξονες:
– Θεσπίζονται δικλείδες ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα διαφθοράς
– Ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση από Τμήμα που ήταν μέχρι σήμερα
– Αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τους ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.
- Σεισμός Κρήτη: Η εκτίμηση Χουλιάρα για τη σεισμική ακολουθία
- Τα σνακ που χαρίζουν ενέργεια (πριν την προπόνηση)
- Προς κατάργηση η προσωρινή σύνταξη
- Αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας το Σάββατο
- Ο Κόλμαν Ντομίνγκο δεν θεωρεί ότι το «Michael» αποκρύπτει την αλήθεια
- Πως το παρελθόν επηρεάζει τις σχέσεις μας
- Ο Μπίλι Πόρτερ έχει να λάβει πρόσκληση για το Met Gala από το 2019
- Ρωσία: Οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει το διεθνές δίκαιο, ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντά τους, δηλώνει ο Λαβρόφ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442