Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αεροπορικά ταξίδια: Αυτές είναι οι θέσεις που αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα

Αεροπορικά ταξίδια: Αυτές είναι οι θέσεις που αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα

Και όμως οι first class θέσεις δεν είναι αυτές που αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα στα αεροπορικά ταξίδια για τις εταιρείες.

Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν την τιμητική τους μετά την πανδημία, καθώς μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την καταπολέμησή της οι επίδοξοι ταξιδιώτες επέστρεψαν δυναμικά για να καλύψουν τον χαμένο χρόνο και μαζί τους οι αεροπορικές είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται μετά από δύο δύσκολα χρόνια.

Ποιες όμως είναι οι θέσεις που αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα στις αεροπορικές εταιρείες;

Αεροπορικά ταξίδια

Αν και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν first class θέσεις οι οποίες προσφέρουν ένα πιο άνετο ταξίδι, αυτές δεν είναι οι πιο επικερδείς καθώς καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του χώρου και χρειάζονται υψηλό κόστος συντήρησης.

Αντιθέτως, τα περισσότερα έσοδα για τις αεροπορικές προέρχονται από τις business και premium economy θέσεις. Το κόστος για αυτές τις θέσεις δεν είναι υψηλό όσον αφορά τη συντήρηση και προσφέρουν υπηρεσίες αρκετά φθηνότερες από τις θέσεις first class.

Οι first classes θέσεις καταλαμβάνουν περισσότερα χώρο, έχουν ακριβά εισιτήρια αλλά δεν επιστρέφουν τα αντίστοιχα κέρδη

Οι θέσεις premium economy είναι μόλις λίγο ακριβότερες ως έξοδα για τις αεροπορικές, αλλά η τιμή τους είναι αρκετά υψηλότερη από τις αντίστοιχες θέσεις economy.

Οι first classes θέσεις καταλαμβάνουν περισσότερα χώρο, έχουν ακριβά εισιτήρια αλλά δεν επιστρέφουν τα αντίστοιχα κέρδη, όταν μιλάμε για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Οι θέσεις economy λόγω του χαμηλού αντιτίμου αποφέρουν αλλά αυξημένο αριθμό θέσεων προσφέρουν παρόμοια έσοδα με τις first class θέσεις.

Οι 10 κορυφαίες αεροπορικές παγκοσμίως

Η Singapore Airlines δεν είναι πλέον η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, καθώς η Qatar Airways κατέχει πλέον την πρώτη θέση, σύμφωνα με την εταιρεία αξιολόγησης αεροπορικών μεταφορών Skytrax. Η Qatar Airways ανεβαίνει για όγδοη φορά στο βάθρου του νικητή από το 2011. Η αεροπορική εταιρεία ήρθε δεύτερη στην κατάταξη πέρυσι.

Η Singapore Airlines βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση της κατάταξης, σύμφωνα με την κατάταξη της Skytrax τη Δευτέρα, ακολουθούμενη από την Emirates στην τρίτη θέση, η οποία είναι μία θέση υψηλότερη από πέρυσι.

Οι ασιατικές αεροπορικές εταιρείες κυριάρχησαν στην πρώτη δεκάδα, χωρίς καμία αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων της κατάταξης. Η Delta Air Lines ήταν η αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ με την υψηλότερη κατάταξη στην 21η θέση, με πτώση κατά μία θέση από πέρυσι.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Αταμάν υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποίησε πως ο Εργκίν Αταμάν υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024