Όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να μπούμε στην κουζίνα και να μαγειρέψουμε. Για αυτές τις καυτές μέρες του καλοκαιριού, η λύση είναι μια: Δροσερές, φρέσκιες και υγιεινές σαλάτες που θα μας κρατήσουν χορτάτους και γεμάτους ενέργεια, χωρίς πολύ κόπο. Τις φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα σε 5 απλά βήματα.
1. Back to basics
Η πράσινη βάση είναι το πρώτο και το πιο απαραίτητο συστατικό κάθε υγιεινής σαλάτας. Η πιο συχνή επιλογή είναι το μαρούλι κι όχι άδικα, καθώς αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών και φυτικών ινών. Εξίσου δυναμωτικό είναι και το σπανάκι baby.
Τα περιβόλια του Βεζύρογλου φέρνουν καθημερινά στο τραπέζι μας, ολόφρεσκα και θρεπτικά baby φύλλα (πράσινα, κόκκινα, σγουρά ή τραγανά μαρούλια, βαλεριάνα, μουστάρδα, ρόκα, kale, σπανάκι, mizuna, παντζάρι, tatsoi) για να δημιουργήσουμε ευφάνταστες και υγιεινές σαλάτες.
Το γεγονός αυτό βοηθάει στο να διατηρούνται η φρέσκα τα παραγόμενα προϊόντα και τα θρεπτικά τους συστατικά αναλλοίωτα, καθώς ο χρόνος από τη συγκομιδή στη συσκευασία (από το χωράφι στο ράφι) είναι ο συντομότερος δυνατός.
Επιπλέον, εξασφαλίζει την ποιότητα, την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα των προϊόντων που φτάνουν στο τραπέζι μας πραγματοποιώντας καθημερινούς ελέγχους ποιότητας.
Σαλάτα Super mix: Baby φύλλα Πράσινου, Κόκκινου & Τραγανού Μαρουλιού, Άγριας Ρόκας, Σπανακιού, Παντζαριού, Βαλεριάνας, Mizuna, Kale και Μουστάρδας.
Bonus points: Η ποικιλία στα συστατικά μάς δίνει μεγαλύτερη ποικιλία σε βιταμίνες και μέταλλα.
2. Say cheese!
Αναβαθμίστε τη σαλάτα σας προσθέτοντας ένα διαφορετικό τυρί. Τυριά με έντονη γεύση, όπως κατίκι και φέτα, προσθέτουν κρεμώδη και πλούσια γεύση σε κάθε σαλάτα.
Reminder: Οι σαλάτες απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου έρχονται στο πιάτο μας χωρίς συντηρητικά και χωρίς επεξεργασία σε κανένα στάδιο από την καλλιέργεια έως και τη συσκευασία.
3. Ποιος είπε ότι τα φρούτα είναι μόνο για φρουτοσαλάτες;
Μας αρέσουν οι σαλάτες, αγαπάμε τα φρούτα και τώρα που οι θερμοκρασίες είναι στα ύψη τα «παντρεύουμε». Φρούτα εποχής με baby φύλλα – Ο πιο γευστικός συνδυασμός!
Ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, καρπούζι ή πεπόνι, σταφύλια, σύκα, «αγκαζέ» με γλυκόξινες θερινές ντομάτες, φρέσκα φύλλα και μυρωδικά.
Τα λαχανικά με ρίζες έχουν γλυκό γευστικό προφίλ, το οποίο βοηθά στην εξισορρόπηση των φυλλωδών λαχανικών.
Με Baby Τραγανά φύλλα Πράσινου & Κόκκινου Μαρουλιού και Άγριας Ρόκας, η Σαλάτα Τραγανή απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου αναδεικνύεται καλύτερα με εσπεριδοειδή και άλλα όξινα δροσερά φρούτα, όπως το πράσινο μήλο, το μάνγκο και το πορτοκάλι.
Smart info: Το μαύρο σουσάμι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, ξεπερνώντας το λευκό κατά 60% και είναι πολύ πλούσιο σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.
5. Dressing it up!
Η υγιεινή σαλάτα είναι κάτι σαν το… γεφύρι της Άρτας: Ολημερίς τη «χτίζουμε» αλλά μπορεί να «γκρεμιστεί» αν της βάλουμε το ακατάλληλο ντρέσινγκ.
Αντί για έτοιμα επεξεργασμένα ντρέσινγκ που μας γεμίζουν θερμίδες και υποβαθμίζουν την ποιότητα της σαλάτας μας, προτιμάμε να τη νοστιμίσουμε με ξύδι, όπως το μηλόξυδο ή το βαλσάμικο, με χυμό λεμονιού, λάιμ ή πορτοκαλιού και με αρωματικά, όπως ο δυόσμος, ο βασιλικός, ο άνηθος, η ρίγανη και το θυμάρι.
Pro tip: Χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά που χρησιμοποιείτε πάντα και αλλάζοντας το ντρέσινγκ, θα δείτε ότι δημιουργείται μια τελείως διαφορετική σαλάτα.