Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τα έργα διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Τα έργα διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Δήμαρχος Αμαρουσίου: «Πλέον βρίσκεται στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής που είναι και κατά το νόμο αρμόδια για τη διευθέτηση του ρέματος προκειμένου να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες».

Την ένταξη των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του ΕΣΠΑ 2021-2027,  με δικαιούχο της Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 27. 057.700 ευρώ και αφορά έργα διευθέτησης στο ρέμα Σαπφούς, που καλύπτουν τα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς έως την είσοδο στον αγωγό διέλευσης της Αττικής Οδού.

Η σχετική πράξη ένταξης εκδόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής»

Μετά τη εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε:

«Χαιρετίζουμε την ένταξη των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς  στο ΕΣΠΑ 2021-2027, που πιστώνεται ως αποτέλεσμα συνέπειας, αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας στον αν. υπουργό Νίκο Παπαθανάση, στον οποίο εκθέσαμε στο πλαίσιο των επαφών, της εποικοδομητικής συνεργασίας μας και της συστηματικής δουλειάς τη σπουδαιότητα του έργου για το Μαρούσι.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο υποδομής που πρόκειται να υλοποιηθεί στην πόλη μας τα τελευταία 30 χρόνια. Η υλοποίησή του ανοίγει το δρόμο και για  μια σειρά παράπλευρων έργων που αφορούν τα όμβρια της περιοχής. Με την ολοκλήρωσή τους χρόνια προβλήματα των κατοίκων θα  έχουν επιλυθεί.

Πλέον βρίσκεται στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής που είναι και  κατά το νόμο αρμόδια για τη διευθέτηση του ρέματος, να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η δημοπράτηση του έργου, ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, ειδικά ενόψει των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.»

Sports in

Μεγάλη μεταγραφή για τη Νότιγχαμ Φόρεστ – Κόκκινος ο Νίκολα Μιλένκοβιτς (pic)

Την απόκτηση του Νίκολα Μιλένκοβιτς από τη Φιορεντίνα ανακοίνωσε σήμερα (18/7) η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024