Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνδυνος να μείνει χωρίς νερό η Άνδρος;

Κίνδυνος να μείνει χωρίς νερό η Άνδρος;

Έκκληση του δήμου για οικονομία στο νερό.

Με συνεχόμενες ανακοινώσεις ο δήμος Άνδρου επιχειρεί να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα ορθολογικής χρήσης του νερού. Στην πρώτη του ανακοίνωση ο δήμος Άνδρου ανέφερε:

«Λόγω της έντονης λειψυδρίας, απευθύνουμε έκκληση προς τους καταναλωτές (επαγγελματίες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες) ώστε να περιοριστεί άμεσα η σπατάλη και η αλόγιστη χρήση του νερού. Η χρήση του σε ποτίσματα κήπων ή άλλων καλλιεργειών από το δίκτυο ύδρευσης, το πλύσιμο κοινόχρηστων χώρων, αυτοκινήτων, αυλών, γέμισμα πισινών κ.λπ. να περιοριστούν στο μέγιστο και να το χρησιμοποιούμε για οικιακή χρήση, αποκλειστικά και μόνο.

Εφιστούμε ιδιαίτερα δε την προσοχή των κατοίκων – επισκεπτών της Τοπικής Κοινότητας Μεσσαριάς (Μεσσαριά, Βακόνι, Μένητες κ.λπ.) να μειώσουν περαιτέρω τις άσκοπες καταναλώσεις (ποτίσματα, ανοιχτές βρύσες κ.λπ.), καθώς οι καταναλώσεις που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, για να μην παραστεί η ανάγκη να γίνουν από τον Δήμο διακοπές υδροδότησης κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ενημερώνουμε, επίσης, ότι όπου τεθεί ανάγκη θα προβαίνουμε σε περιοδικές διακοπές υδροδότησης.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ιδιαίτερα τώρα που είναι περιορισμένο, έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εξοικονόμησή του.

Πρέπει, επίσης, να κατανοήσουμε ότι λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, το νησί μας -όπως και οι περισσότερες περιοχές της χώρας- δεδομένου του μεγάλου προβλήματος της λειψυδρίας και με δεδομένο, ότι η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα έχει ελαττωθεί πολύ, θα υπάρξει πρόβλημα στην επάρκεια νερού τους επόμενους μήνες.

Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας και τη συνεργασία όλων μας για να μπορέσουμε να περάσουμε τις δύσκολες αυτές μέρες του καύσωνα αλλά και το καλοκαίρι χωρίς πρόσθετα προβλήματα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνδρομή σας»

Η νεότερη ανακοίνωση του δήμου Άνδρου

Ο Δήμος Άνδρου επανήλθε με νεότερη ανακοίνωση, κατά την οποία μάλιστα κάνει λόγο για επιβολή προστίμων σε όσους σπαταλούν νερό:

«Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσής μας για περιορισμό της σπατάλης του νερού, ενημερώνουμε ότι παρατηρείται ραγδαία αύξηση κατανάλωσης στη Δημοτική Ενότητα Υδρούσας κατά τις τελευταίες ώρες. Γίνεται έκκληση προς τους πολίτες για ορθολογική χρήση του νερού.

Προς τούτο πρέπει να περιοριστούν στο μέγιστο οι καταναλώσεις σε ποτίσματα κήπων ή άλλων καλλιεργειών από το δίκτυο ύδρευσης, το πλύσιμο κοινόχρηστων χώρων, αυτοκινήτων, αυλών, το γέμισμα κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες) κ.λπ. και να χρησιμοποιείται για την κάλυψη των απολύτως απαραίτητων αναγκών.

Σε περίπτωση αλόγιστης χρήσης νερού θα επιβάλλεται πρόστιμο, σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης.

Εφιστούμε την προσοχή ΟΛΩΝ, καθώς το νερό είναι υπερπολύτιμο αγαθό και υπάρχει πρόβλημα με την επάρκειά του.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη κατανόησή σας».

Sports in

Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε επέκταση του Αταμάν (pic)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτησή του στα social media άφησε να εννοηθεί πως ο Εργκίν Αταμάν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024