Την συνέχιση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ ζητάει ο δήμος Κατερίνης
«Τα ΑμεΑ είναι άτομα με αναπηρίες όχι μόνο για μια περίοδο αλλά για πάντα» είπε ο δήμαρχος Κατερίνης.
Στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, θα παραδώσει ιδιοχείρως, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, το ψήφισμα που ενέκρινε στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης σχετικά με την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ), όπως αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωση του.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το θέμα αυτό το προώθησε, μαζί με γονείς παιδιών ΑμεΑ, και κατά το προηγούμενο διάστημα, όταν τον Δήμο Κατερίνης επισκέφθηκε η πρώην, Υφυπουργός, Μαρία Κεφάλα. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η παρουσία του στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, την ερχόμενη εβδομάδα, δεν θα είναι τυπική αλλά ουσιαστική, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να περάσει την άποψη ότι «τα ΑμεΑ είναι άτομα με αναπηρίες όχι μόνο για μια περίοδο αλλά για πάντα».
Τι αναφέρει το ψήφισμα
Το θέμα που αφορά στην απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ), εισηγήθηκε στο Δ.Σ. Κατερίνης ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, Μιχάλης Γεωργιάδης, ενώ ο λόγος δόθηκε και σε πατέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες.
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος: «Τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Κατερίνης, λειτουργούν αδιαλείπτως από το 2003, εξυπηρετώντας σήμερα 40 παιδιά/εφήβους/άτομα διαφόρων αναπηριών. Για πρώτη φορά, όλα αυτά τα χρόνια, οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν απαντήσεις για τη συνέχιση λειτουργίας των ΚΔΑΠ ΑμεΑ, μια δομή – θεσμό που σκοπό έχει αφενός την ειδική διαπαιδαγώγηση ατόμων με αναπηρίες και αφετέρου την κοινωνική ελάφρυνση των οικογενειών τους.
- Την απρόσκοπτη συνέχιση των ΚΔΑΠ ΑμεΑ, για την ενίσχυση της εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, στηρίζοντας την ένταξη και την παραμονή των γονέων και των κηδεμόνων των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας, με τη δέσμευση όλων των απαραίτητων πιστώσεων για τη λειτουργία τους.
- Την πολιτική δέσμευση από τους αρμόδιους φορείς, ότι οι ωφελούμενοι των ΚΔΑΠ ΑμεΑ δεν θα διακρίνονται με βάση την ηλικία τους
- Την αύξηση του αντιτίμου του voucher από τις 5.000€ στις 7.000€, για την εξασφάλιση της παροχής υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών.
- Την εξασφάλιση της εργασιακής συνέχισης του προσωπικού που απασχολείται στις δομές ΚΔΑΠ ΑμεΑ των Δήμων».
*Φωτογραφία αρχείου
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442