Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοτική Αρχή εξασφάλισε φθηνότερα εισιτήρια για το αστικό ΚΤΕΛ

Δημοτική Αρχή εξασφάλισε φθηνότερα εισιτήρια για το αστικό ΚΤΕΛ

Περιφερειακός δήμος της Ελλάδας επιδοτεί μετακινήσεις με το αστικό ΚΤΕΛ.

Φθηνότερα εισιτήρια για τους επιβάτες της αστικής συγκοινωνίας εξασφαλίζει ο Δήμος Ζίτσας επιδοτώντας την τιμή των εισιτηρίων. Στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής και σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για όλους, ο Δήμος Ζίτσας προχωρά στην υπογραφή σύμβασης με το αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την επιδότηση των εισιτηρίων στα δρομολόγια αιχμής (6-9 το πρωί και 13.30-15.30), όπου μετακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων και των μαθητών. Ταυτόχρονα, προστίθενται επιπλέον δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των δημοτών καθώς και για να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερες Δημοτικές Κοινότητες.

«Η ευρεία αποδοχή της συγκεκριμένης δράσης από τους πολίτες μας οδήγησε, χωρίς δεύτερη σκέψη, να συνεχίσουμε τη συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ και τη φετινή χρονιά, εξασφαλίζοντας για τους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες με μικρότερο κόστος», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και προαναγγέλλει την υπογραφή σύμβασης και με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Σε ποιες διαδρομές ισχύει το μειωμένο εισιτήριο

Η σύμβαση με το αστικό ΚΤΕΛ σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Δήμος Ζίτσας, προβλέπει για τους επιβάτες που μετακινούνται:

1. Από τις Δ.Κ. Ροδοτοπίου, Άνω & Κάτω Λαψίστας, Γαρδίκιου με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα, η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 2,10ευρώ σε 1,60ευρώ και για το μειωμένο από 1,10ευρώ σε 0,90ευρώ.

2. Από τις Δ.Κ. Ροδοτοπίου, Άνω & Κάτω Λαψίστας με προορισμό την Δ.Κ. Αγίου Ιωάννη (στάση Κολέμπα), η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,60ευρώ σε 1,20ευρώ και για το μειωμένο από 0,90ευρώ σε 0,70ευρώ.

3. Από τη Δ.Κ. Αγίου Ιωάννη με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,60ευρώ σε 1,20ευρώ και για το μειωμένο από 0,90ευρώ σε 0,70ευρώ.

4. Από τις Δ.Κ. Ελεούσας και Βουνοπλαγιάς με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα, η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,60ευρώ σε 1,20ευρώ και για το μειωμένο από 0,90ευρώ σε 0,70ευρώ. Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται από τις 6.00 έως τις 9.00 το πρωί και από τις 13.30 έως τις 15.30 το μεσημέρι.

Αύξηση δρομολογίων

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών διατηρούνται τα τέσσερα δρομολόγια που συνδέουν τις Δ.Κ. Ελεούσας, Ροδοτοπίου, Βουνοπλαγιάς και Ζωοδόχου με το νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» και την πόλη των Ιωαννίνων καλύπτοντας έτσι και τις ανάγκες όσων διαμένουν στο συνοικισμό «Αμπελάκια» και κατά μήκος της παλαιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων –Ηγουμενίτσας. Επίσης, διατηρούνται και τα τέσσερα δρομολόγια (Δευτέρα έως Παρασκευή), από Βουνοπλαγιά και Άγιο Ιωάννη (περιοχή Τατσηράμου) με προορισμό την Ελεούσα. Ενώ, κάθε Σάββατο προστίθενται δύο δρομολόγια από τη Δ.Κ. Ελεούσας προς τον προφήτη Ηλία με στόχο οι δημότες που δεν έχουν μεταφορικό μέσο να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο κοιμητήριο.

Τέλος, το δρομολόγιο από Ιωάννινα προς τη Δ.Κ. Περιβλέπτου και αντίστροφα πραγματοποιείται (δύο φορές την ημέρα επί πενθημέρου) μέσω Ελεούσας, προκειμένου να διευκολύνει τη μετακίνηση του επιβατικού κοινού προς την έδρα του Δήμου, με σκοπό την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη: Η Σπόρτινγκ, ο Παναθηναϊκός και το νέο συμβόλαιο

Φαίνεται πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με τον Φώτη Ιωαννίδη στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με πορτογαλικό δημοσίευμα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024