Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Avicii: Ήταν σαν ζόμπι στο τέλος της ζωής του - Η κραυγή βοήθειας μέσα από τους στίχους του

Avicii: Ήταν σαν ζόμπι στο τέλος της ζωής του – Η κραυγή βοήθειας μέσα από τους στίχους του

Οι δυσκολίες της φήμης που οδήγησαν στη δυστυχία τον Avicii μέχρι που έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ήταν το 2018 που ο Σουηδός DJ Avicii έβαλε τέλος στη ζωή του, σκορπίζοντας θλίψη στην παγκόσμια μουσική κοινότητα.

Ο DJ Avicii ήταν κουρασμένος με τα παυσίπονα που έπαιρνε και έμοιαζε σαν ζόμπι πριν τελικά πεθάνει.

Διάσημοι συνεργάτες του ανέφεραν ότι συνειδητοποίησαν πολύ αργά ότι οι στίχοι του ήταν μια κραυγή για βοήθεια.

Ο αείμνηστος Σουηδός DJ Avicii αυτοκτόνησε στα 28 του χρόνια το 2018. Όπως αποκαλύπτει στο ντοκιμαντέρ «Ι’m Tim», ο Jesse Waits, ο οποίος ήταν σαν μεγαλύτερος αδερφός του, τα μάτια του έμοιαζαν με καρφίτσες.

Στη διάρκεια ενός δείπνου τους, ο Avicii «δεν ήταν εκεί», παρόλο που τα μάτια του ήταν ορθάνοιχτα, σημείωσε ο Jesse Waits στην παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca την Κυριακή.

Στην ταινία εμφανίζεται ο Avicii, γεννημένος Tim Bergling, ο οποίος δίνει μια συναρπαστική αφήγηση. Περιλαμβάνει αποσπάσματα από μια συνέντευξη που δόθηκε αργά στην καριέρα του.

Λέει ότι υπέφερε από άγχος και παραδέχεται πως σκότωνε τον εαυτό του με την ανελέητη περιοδεία του.

Το όνειρο του Avicii δεν ήταν να τρέχει συνεχώς και να πιέζει τον εαυτό του να δουλέψει όλο και σκληρότερα, αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει.

Σε ένα ανατριχιαστικό σημείο, ένας από τους διάσημους συνεργάτες του αναφέρει ότι το SOS, το πρώτο signle από το μεταθανάτιο άλμπουμ του Avicii, ήταν μια κρυφή κραυγή για βοήθεια.

Η Aloe Blacc, η οποία τραγούδησε τη μεγάλη επιτυχία του Avicii «Wake Me Up», είπε ότι ήταν μια προειδοποίηση που άκουσαν πολύ αργά.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο απέσπασε ενθουσιώδη χειροκροτήματα στην Tribeca, περιλαμβάνει μια σειρά από τους πιο διάσημους συνεργάτες του, όπως ο θρύλος της ντίσκο Nile Rogers και ο Chris Martin των Coldplay.

Αναλογίζονται τον φόρο που είχε η περιοδεία στον Avicii, ο οποίος έγινε διάσημος πριν από τα 20 του και έδωσε περισσότερες από 800 παραστάσεις σε έξι χρόνια, μερικές φορές παίζοντας σε δύο πόλεις σε μια νύχτα.

Όμως πάλεψε με προβλήματα ψυχικής υγείας, χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ και αναγκάστηκε να σταματήσει τις περιοδείες το 2016 σε ηλικία 26 ετών.

O Avicii βρέθηκε νεκρός στην πόλη Muscat του Oman αφού φέρεται να κόπηκε με σπασμένο μπουκάλι κρασιού και να αιμορράγησε μέχρι θανάτου.

Μετά τον θάνατό του, η οικογένειά του κυκλοφόρησε μια ανοιχτή επιστολή, λέγοντας ότι ήταν τελειομανής. Ανέφεραν ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο και ήθελε ειρήνη για τον εαυτό του.

Το «I’m Tim» περιγράφει πως o Avicii μεγάλωσε στη Στοκχόλμη, την πρωτεύουσα της Σουηδίας, και ήταν τόσο προστατευμένος που πέρασε τα πρώτα από τα 19 του χρόνια σε μια ακτίνα πέντε τετραγώνων, που περιελάμβανε το σχολείο του.

Ακόμα και τότε, όπως ανέφερε στο ντοκιμαντέρ, ήταν ανασφαλής και είχε μόνο τρεις ή τέσσερις στενούς φίλους.

Ο Avicii παραδέχεται πως δεν ήταν καλός άνθρωπος με τα άλλα παιδιά και κατηγόρησε για αυτό το άγχος του. Άλλαξε τους τρόπους του σε ένα καλοκαίρι και έγινε ευχάριστος στον κόσμο.

Στο σχολείο οι φίλοι του τον θυμόντουσαν ως computer geek και οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ απεικονίζουν τον Avicii με σοβαρή ακμή στα νιάτα του.

Στο σχολείο γνώρισε τον Filip Akesson, τον DJ γνωστό ως Philgood, και οι δυο τους άρχισαν να κάνουν μουσική μαζί, παραλείποντας το σχολείο.

Ο Avicii άρχισε να ανεβάζει τη μουσική του σε μουσικά blogs και σύντομα τράβηξε την προσοχή του Σουηδού παραγωγού Arash Pournouri, ο οποίος υποσχέθηκε να τον κάνει αστέρι.

Δεδομένων των εκπληκτικών χαρισμάτων του Avicii για τη δημιουργία μιας μελωδίας, μέσα σε έναν χρόνο ήταν ήδη ένας περιζήτητος DJ.

«Από μικρός και από το σχολείο βρέθηκα να κάνω περιοδείας» σημειώνει στο ντοκιμαντέρ.

Μία από τις πρώτες του επιτυχίες ήταν το Alcoholic με το πλέον προφητικό ρεφρέν «να το λες όπως θες, είμαι αλκοολικός».

Επέλεξε το όνομα Avicii επειδή το Tim Bergling είχε ήδη ληφθεί στο MySpace όπως και το Avici, το όνομα μιας από τις 28 κολάσεις στον Ινδουισμό και τον Βουδισμό.

Στην αρχή η περιοδεία ήταν ένα όνειρο και ο Avicii λέει ότι «δεν το ένιωθε αληθινό». Ήταν νέος και πεινασμένος και του άρεσε το lifystyle.

Η καριέρα του Avicii ανέβηκε άλλη μια βαθμίδα με την κυκλοφορία του Levels το 2011 που έγινε διεθνής επιτυχία.

Και όταν το Wake Me Up, το βασικό single από ντεμπούτο άλμπουμ, True, κυκλοφόρησε το 2013, ζητούσε σχεδόν 750.000 δολάρια για να παίξει ζωντανά.

«Σκότωνα τον εαυτό μου»

Ωστόσο, η εμφάνιση στη σκηνή δεν ήταν εύκολη για τον Avicii, ο οποίος ήταν εσωστρεφής.

«Συνειδητοποίησα πόσο δύσκαμπτος ήμουν όταν δεν έπινα, οπότε βρήκα τη μαγική θεραπεία του να πιω μερικά ποτά πριν συνεχίσω για να σε χαλαρώσω.

Σκότωνα τον εαυτό μου. Η περιοδεία έγινε ακόμα πιο τρελή γιατί οι χρεώσεις αυξάνονταν… όλα πήγαν τόσο γρήγορα από εκείνο το σημείο και μετά».

Τα προβλήματα στην υγεία του Avicii άρχισαν να αυξάνονται και τον Ιανουάριο του 2012 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με παγκρεατίτιδα, μια κατάσταση που προκαλείται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η οποία συνήθως παρατηρείται σε μεσήλικες άνδρες.

Οι γιατροί του είπαν να μείνει νηφάλιος για έξι μήνες διαφορετικά το στομάχι του δεν θα μπορούσε να επουλωθεί.

Γράφοντας στα ημερολόγιά του, ο Avicii είπε ότι δυσκολευόταν να δεχτεί να μην πιει ξανά και παραδέχεται ότι άκουγε μόνο τους γιατρούς που του είπαν να πίνει με μέτρο.

Τον Φεβρουάριο του 2013, ο Avicii μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Αυστραλίας αφού το πάγκρεάς του εμφάνισε φλεγμονή για δεύτερη φορά.

Έχασε σημαντικό βάρος που άφησε τους φίλους του και την οικογένειά του να ανησυχούν βαθιά.

«Ήμουν πολύ πιο ευτυχισμένος πριν γίνω διάσημος. Άρχισα να νιώθω πολύ δυστυχισμένος. Ήμουν σε λειτουργία αυτόματου πιλότου. Άρχισα πραγματικά να αναρωτιέμαι γιατί ένιωθα έτσι. Νομίζω ότι δεν έδωσα στον εαυτό μου αρκετό χρόνο για να καταλάβω αν υπήρχε κάτι που ήθελα να αλλάξω».

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024