Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κολομβία: 42 χρόνια κάθειρξης σε Αμερικανό για τη γυναικοκτονία 23χρονης γνωστής ντιτζέι

Κολομβία: 42 χρόνια κάθειρξης σε Αμερικανό για τη γυναικοκτονία 23χρονης γνωστής ντιτζέι

Ο Τζον Νέλσον Πούλος συνελήφθη σε αεροδρόμιο του Παναμά καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από τις αρχές της Κολομβίας που τον καταζητούσαν για τον φόνο της 23χρονης συντρόφου του.

Αμερικανός υπήκοος κρίθηκε ένοχος για τη γυναικοκτονία, το 2023, γνωστής κολομβιανής ντιτζέι (φωτογραφία, επάνω, από Policía panameña y Facebook Valentina Trespalacios/bluradio.com), το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην πρωτεύουσα Μπογοτά, και καταδικάστηκε χθες Τρίτη να εκτίσει ποινή κάθειρξης 42 ετών και πλέον.

Πλάνα δείχνουν τον δράστη να μεταφέρει βαλίτσα με το πτώμα της 23χρονης συντρόφου του

Εισαγγελικός λειτουργός «απέδειξε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι ο αλλοδαπός οδήγησε τη νεαρή σε διαμέρισμα στο βόρειο τμήμα της πόλης και ότι, σε παροξυσμό ζήλιας, την ξυλοκόπησε και της προκάλεσε ασφυξία», ανέφερε η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Ο Τζον Νέλσον Πούλος συνελήφθη στα τέλη του Ιανουαρίου του 2023 σε αεροδρόμιο του Παναμά, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από τις κολομβιανές αρχές που τον καταζητούσαν για τον φόνο.

Η Βαλεντίνα Τρεσπαλάσιος, 23 ετών, ήταν σύντροφός του για κάτι λιγότερο από έναν χρόνο.

Προκάλεσε σάλο

Πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, που αναπαρήγαγαν κολομβιανά ΜΜΕ, εικονίζουν τον κ. Πούλος να βγαίνει από διαμέρισμα σπρώχνοντας καροτσάκι με μεγάλη βαλίτσα, στο εσωτερικό της οποίας ήταν εμφανές πως είχε τοποθετήσει το πτώμα της νεαρής, και κατόπιν να τοποθετεί τη βαλίτσα στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του.

Η υπόθεση Τρεσπαλάσιος προκάλεσε σάλο και έντονες αντιδράσεις στη χώρα των 50 εκατομμυρίων κατοίκων όπου, σύμφωνα με το Κολομβιανό Παρατηρητήριο Γυναικοκτονιών, μη κυβερνητική οργάνωση, διαπράχθηκαν 612 γυναικοκτονίες το 2022. Οι αρχές από την πλευρά τους καταμέτρησαν 100.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024