Έγιναν γνωστές οι επιλογές των δύο προπονητών για τις 12αδες του ντέρμπι, με τους Εργκίν Αταμάν και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μην προχωρούν σε εκπλήξεις.
Για τους «πράσινους», εκτός έμεινε ο Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι, που κόπηκε ως 7ος ξένος από την αναμέτρηση. Από πλευράς των φιλοξενούμενων, δεν θα αγωνιστούν οι Μουσταφά Φαλ (τραυματίας) και οι Ίγκνας Μπραζντέικις, Λουκ Σίκμα και Μόουζες Ράιτ, που δεν είναι δηλωμένοι στο εγχώριο ρόστερ.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε για 3ο σερί ματς χωρίς νίκη (1-1 με τη Μπράιτον) και πλέον η Άρσεναλ έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει στο +8, εφόσον την Πέμπτη (8/1) νικήσει στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.