Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος και των οικογενειών τους

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος και των οικογενειών τους

Υποστηρίζουμε και διεκδικούμε την ανάπτυξη δημόσιων κοινωνικών δομών στήριξης της οικογένειας του ανάπηρου, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Δήλωση στήριξης των ατόμων του αναπηρικού κινήματος, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος για την «Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης», τόνισε πως «οι τουλάχιστον 22.000 πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση, οι χρόνια πάσχοντες της χώρας μας βλέπουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τους σε υπηρεσίες υγείας να μην ικανοποιούνται έγκαιρα και με απολύτως δωρεάν τρόπο. Το κράτος φορτώνει το κόστος και τη φροντίδα στην ίδια την οικογένεια. Η έγκαιρη διάγνωση και σταθερή παρακολούθηση της σκλήρυνσης κατά πλάκας δεν μπορεί να ικανοποιηθεί μέσα σε ένα σμπαραλιασμένο και ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας. Οι πολιτικές πρόληψης της αναπηρίας απουσιάζουν, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της χώρας είναι σε διάλυση, παραδομένη κατ’ αποκλειστικότητα στον ιδιωτικό τομέα».

«Υποστηρίζουμε και διεκδικούμε την ανάπτυξη δημόσιων κοινωνικών δομών στήριξης της οικογένειας του ανάπηρου»

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «τα Άτομα Άτομα με Αναπηρία, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους, μετά από τη διάγνωση της ασθένειας ή της πάθησης ή και την επιδείνωση της νόσου, μένουν πραγματικά αστήριχτοι αφού απουσιάζουν εντελώς οι κατάλληλες δημόσιες δομές που θα τους στηρίξουν ψυχολογικά και κοινωνικά».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πρόσθεσε πως «οι περικοπές των ποσοστών αναπηρίας από τις επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και οι περικοπές σε αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα χτυπάνε ιδιαίτερα τους ασθενείς και πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, αφού τα ποσοστά που τους αποδίδουν δεν ξεπερνούν το 60%, επιβεβαιώνοντας έτσι στην πράξη ότι τα ΚΕΠΑ είναι ένας μηχανισμός περικοπών. Ταυτόχρονα, η εργοδοσία ξεσαλώνει. Πρόσφατα άλλος ένας εργάτης που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας αντί να προστατευτεί εξαναγκάζεται σε παραίτηση».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα «στηρίζει τις διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους. Υποστηρίζουμε και διεκδικούμε την ανάπτυξη δημόσιων κοινωνικών δομών στήριξης της οικογένειας του ανάπηρου, του χρόνιου πάσχοντα σε όλες τις πλευρές της ζωής. Διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με μισθούς, συντάξεις και επιδόματα που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή, μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς και τη φτώχεια. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από μια αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα για όλους και όλες».

Sports in

Τι σχολίαζαν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για την παραφιλολογία περί ανάμειξης του Βαγγέλη Μαρινάκη στο μπάσκετ

Τι αναφέρουν στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ για όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024