Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση Χαρδαλιά για διοργάνωση Συνόδου Συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας στην Αττική

Πρόταση Χαρδαλιά για διοργάνωση Συνόδου Συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας στην Αττική

Ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψη του στην Σαγκάη ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς,

Ολοκληρώνοντας τις επαφές του στην Σαγκάη ο Περιφερειάρχης Αττικής, γνωστοποίησε την πρόταση που κατέθεσε να διοργανωθεί στην Αττική ευρεία σύνοδος κορυφής Ελλάδας – Κίνας. Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε: «Οι συναντήσεις που είχαμε με τους πιο υψηλά ιστάμενους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και του επιχειρηματικού κόσμου στη Σαγκάη, αποδεικνύουν την ισχυρή βούληση για ενδυνάμωση των μεταξύ μας σχέσεων.

Η συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την Κίνα είναι διαρκής και όχι αποσπασματική, στη βάση μιας συγκεκριμένης στρατηγικής, με ξεκάθαρους στόχους, που σχεδιάζονται με σφικτά χρονοδιαγράμματα και αποδίδουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

Τα πεδία συνεργασίας είναι πολλά και επωφελή. Ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η ναυτιλία, το εμπόριο, η παιδεία μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο ευρειών συνεργειών, με σημαντικά οφέλη για τους δύο λαούς. Στην Περιφέρεια έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και γνωρίζουμε τον τρόπο που μπορούμε να τις υλοποιήσουμε. Σε αυτό το πλαίσιο, καταθέσαμε πρόταση για τη διοργάνωση μιας ευρείας Συνόδου Συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας στην Αττική τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Τιμώμενη χώρα η Κίνα

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε καταρχάς στο Δημοτικό Μέγαρο της Σαγκάης με τον Δήμαρχο της Κυβέρνησης της Σαγκάης Gong Zheng και τον Υπεύθυνο Εξωτερικών Υποθέσεων Kong Fuan, όπου συμφωνήθηκε η ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο θεσμικών φορέων, στη βάση και των σχετικών μνημονίων που έχουν υπογραφεί. Ο κ. Zheng αναφέρθηκε παράλληλα στη δυνατότητα κοινών δράσεων στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, ιδίως μέσα από την ανταλλαγή καλλιτεχνικών ομάδων και νεολαίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς από την πλευρά του ανέφερε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να υποδεχτεί τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής της Σαγκάης, ώστε να οριστικοποιηθούν οι όροι ενός Μνημονίου Συνεργασίας. Παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενεργό συμμετοχή της Σαγκάης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, το καλοκαίρι του 2026 –έναν νέο θεσμό που θα αναδείξει τη διεθνή ακτινοβολία του πολιτιστικού αποτυπώματος του Λεκανοπεδίου. Πρότεινε μάλιστα στην πρώτη διοργάνωση, τιμώμενη χώρα να είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024