Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Νέο πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Η προστασία του Υμηττού πρώτο και κύριο μέλημα,

Το Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού άνοιξε και επίσημα τις πύλες του, το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024, με τα εγκαίνια του να γίνονται παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και πλήθους παρουσιών από την κεντρική πολιτική σκηνή και την αυτοδιοίκηση.

Οικοδεσπότης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, ο Πρόεδρος του και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος 

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Μια δομή που είχαμε εξαγγείλει πριν από λίγα χρόνια, υλοποιήθηκε και πλέον παίρνει τη θέση της στην συλλογική προσπάθεια για την πολιτική προστασία ενισχύοντας και επικουρώντας το έργο όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η δομή έρχεται να συμβάλλει στο κοινό πεδίο επιστημονικής έρευνας, μελέτης του περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και διαχείρισης κρίσεων, εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την προστασία του τόπου μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντάτος.

Τρεις κεντρικοί πυλώνες του έργου

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου επεσήμανε ότι η καινοτομία του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι η δημιουργία πρότυπης δομής που βασίζεται σε 3 κεντρικούς πυλώνες: Εκπαίδευση, Τεχνολογία, Έρευνα καθώς μέσα από ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (εθελοντικές ομάδες, στελέχη Πολιτικής Προστασίας Δήμων, φορείς, ιδιώτες) αλλά κυρίως εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές θα μπορούν να επιμορφώνονται και να ευαισθητοποιούνται καθημερινά για την προστασία του Υμηττού και εν γένει για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης που αυτή τη στιγμή αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η δομή ξεκινά και θα λειτουργεί για την εκπαίδευση των μαθητών, εθελοντών και στελεχών της πολιτικής προστασίας σε περιβαλλοντικά θέματα και δασικής προστασίας.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024