Καύσωνας: Αλλάζει ο καιρός από την Κυριακή – Ποιες περιοχές θα «καούν»
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ο καύσωνας θα διαρκέσει πολλές μέρες
Λίγες μέρες πριν μπει ο Ιούνιος, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επέλαση καύσωνα που θα κρατήσει τουλάχιστον μια εβδομάδα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 βαθμούς και οι παραλίες στην Αττική αναμένεται να είναι γεμάτες.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο υδράργυρος στις 4 Ιουνίου θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές μέχρι και το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου με μία μικρή πτώση το Σαββατοκύριακο των ευρωεκλογών.
Θα «καούν» οκτώ περιοχές
Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου, Γιώργου Τσατραφύλλια, το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης έρχεται από το Σαββατοκύριακο και θα διατηρηθεί καθόλη τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου. Οι περιοχές που θα σημειωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες είναι 8 και είναι οι εξής:
- Θεσσαλία,
- Κεντρική Μακεδονία,
- Βοιωτία,
- Φθιώτιδα,
- Αιτωλοακαρνανία,
- Πελοπόννησος,
- Κρήτη και
- Δωδεκάννησα.
Αναλυτικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια:
«Ridge» (περιοχή υψηλών πιέσεων και θερμοκρασιών ) πάνω από τη χώρα, μας στέλνει στις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο!
Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά η μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!
Ενδεικτικά οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία,η Βοιωτία,η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόνησος,η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.
Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:
- Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
- Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
- Δευτέρα 3/6 : 37 βαθμούς
- Τρίτη 4/6: 38 βαθμούς
Για τη Θεσσαλονίκη:
- Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
- Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
- Δευτέρα 3/6 : 36 βαθμούς
- Τρίτη 4/6: 37 βαθμούς
Οι προβλέψεις του Γιαννόπουλου για τον καύσωνα
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Παρασκευή περιορίζεται η αστάθεια στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το Σαββατοκύριακο και μετά καλοκαιρινός καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.
Την Κυριακή η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 32 με 34 βαθμούς για ανέβει και άλλο τις επόμενες ημέρες. Πιο ζεστές ημέρες προβλέπονται να είναι από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, όπου το θερμόμετρο θα ξεπεράσει και τους 35 – 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Από την άλλη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Παρασκευή και από το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442