
Ζελένσκι: Είναι πολύ σημαντικό για τους Ουκρανούς να μην κουραστεί ο κόσμος
Ο πρόεδρος της χώρας κάλεσε τον κόσμο «να μην πιστεύει τα ψέματα που διαδίδει η Ρωσία»
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε σήμερα (28/5) ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να εμφανίσει σημάδια κόπωσης σε ό,τι αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας στον αγώνα που δίνει απέναντι στους ρώσους εισβολείς.
«Είναι πολύ σημαντικό για τους Ουκρανούς να μην κουραστεί ο κόσμος» από αυτόν τον πόλεμο που συνεχίζεται εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια στο κατώφλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου στη Λισαβόνα. «Ειδάλλως, δεν θα υπάρξει δικαιοσύνη… Ειδάλλως, ο κόσμος θα αλλάξει από ανθρώπους όπως ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν», συμπλήρωσε.
«Να μην πιστεύει τα ψέματα που διαδίδει η Ρωσία»
Παραδέχθηκε πως δεν είναι εύκολο, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα προσπαθεί με εκστρατείες παραπληροφόρησης να υπονομεύσει τη διεθνή υποστήριξη προς το Κίεβο και κάλεσε τον κόσμο «να μην πιστεύει τα ψέματα που διαδίδει η Ρωσία».
«Ο Πούτιν φοβάται πολύ τη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη»
Νωρίτερα σήμερα, κατά την ολιγόωρη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ο Ζελένσκι κατηγόρησε τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου ότι καταβάλει προσπάθειες «προκειμένου να αποτύχει» η σύνοδος κορυφής για την ειρήνη (στην Ουκρανία) που θα φιλοξενηθεί στην Ελβετία και στην οποία η Ρωσία δεν είναι προσκεκλημένη.
«Ο Πούτιν φοβάται πολύ τη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη. Επεδίωξε να ναυαγήσει αυτή η σύνοδος και εξακολουθεί να το κάνει», κατήγγειλε ο ουκρανός πρόεδρος, απορρίπτοντας την πρόταση Κίνας και Βραζιλίας να προσκληθεί η Ρωσία σε αυτήν τη σύνοδο.
- ΕΟΠΥΥ: Υποψήφιος βουλευτής ο αρχηγός του κυκλώματος με τις απάτες – Πώς έστησε «βιομηχανία» με χιλιάδες εικονικές συνταγογραφήσεις
- Συνελήφθη ο κυβερνήτης του ταχύπλοου που βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά
- Ο Άγγελος Ποστέκογλου είναι ο νέος προπονητής του Ρονάλντο στην Αλ Νασρ (pic)
- Νέα Αριστερά για υπόθεση Ντόκου: Η πραγματική φάρσα είναι η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης
- «Επικίνδυνα ερασιτεχνική η κυβέρνηση»: Δριμεία επίθεση από την ΕΛΑΣ για το φιάσκο Ντόκου με τους Ρώσους φαρσέρ
- Τσουκαλάς: Κ. Μητσοτάκη, όταν σηκώσετε το τηλέφωνο στις τρεις τα ξημερώματα, τον κ. Ντόκο θα συμβουλευτείτε;



