Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Email gate: Σε θέση άμυνας η Νίκη Κεραμέως μετά την «καμπάνα» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Email gate: Σε θέση άμυνας η Νίκη Κεραμέως μετά την «καμπάνα» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ζητούν την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών ενεργοποιώντας «μηχανισμούς κρίσης» για τη διαχείριση του φλέγοντος ζητήματος.  

Η διαρροή χιλιάδων emails αποδήμων από δημόσια αρχή προς ιδιώτες και κομματικά στελέχη του κυβερνώνοντος κόμματος οδήγησε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων να ρίξει βαρύ πρόστιμο ύψους 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών «για παραβάσεις των άρθρων 5, 25, 30, 32 και 33 του ΓΚΠΔ».

Διαπιστώθηκε ότι «αρχείο με προσωπικά δεδομένα του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων εξωτερικού για τις εκλογές του Ιουνίου 2023, για το οποίο το υπουργείο Εσωτερικών είναι υπεύθυνος επεξεργασίας, και για το οποίο η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει καμία απολύτως περίπτωση διαβίβασής του σε αποδέκτες εκτός υπουργείου,  διακινήθηκε εκτός του υπουργείου».

Πριν και μετά την απόφαση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ζητούσαν την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, ενεργοποιώντας «μηχανισμούς κρίσης» για τη διαχείριση του φλέγοντος ζητήματος.

«Μια υπόθεση όταν ήμουν υποψήφια βουλευτής και όχι υπουργός Εσωτερικών»

Η υπουργός σε σημερινή της τηλεοπτική εμφάνιση αναφέρθηκε στην υπόθεση, βγάζοντας από το κάδρο την ίδια.

«Εντοπίστηκαν ελλείψεις στις διαδικασίες και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές προστασίας των δεδομένων»

«Μου ζητούν να παραιτηθώ για μία υπόθεση που έγινε όταν ήμουν υποψήφια βουλευτής και όχι υπουργός Εσωτερικών» ανέφερε (ΣΚΑΪ) αρχικά και συντονισμένη με τη γραμμή της ανακοίνωσης του ΥΠΕΣ πρόσθεσε πως «πλέον έχει αποδειχθεί ότι η ιστορία των περιβόητων email δεν έχει καμία σχέση ούτε με την επιστολική ψήφο ούτε με τις εκλογικές διαδικασίες αυτές καθαυτές».

Κατά τον έλεγχο που διενήργησε η Αρχή στο υπουργείο Εσωτερικών «εντοπίστηκαν ελλείψεις στις διαδικασίες και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές προστασίας των δεδομένων, πλημμέλειες στη διερεύνηση του περιστατικού καθώς και μη τεκμηριωμένες ανακοινώσεις των συνθηκών του περιστατικού. Τέλος, διαπιστώθηκαν ελλείψεις και ανακρίβειες στο περιεχόμενο των σχετικών τηρούμενων αρχείων δραστηριοτήτων», με την υπουργό να μην τοποθετείται σχετικά.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024