Στέφανος Κασσελάκης: «Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης»
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας
Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, με πλάνα από την επίσκεψη του στην Παλαιστίνη, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.
Στο μήνυμά του που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει: “Είναι αλλιώς να λες υποστηρίζω την ειρήνη και αλλιώς να έρχεσαι εδώ. Εδώ που στον αέρα μυρίζει ο πόλεμος. Εδώ που ο φόβος φαίνεται στα βλέμματα των ανθρώπων. Εδώ που ένας λαός αναζητεί δεκαετίες ολόκληρες, πατρίδα”.
«Καταδικάζουμε την τρομοκρατία, καταδικάζουμε την σφαγή αμάχων και διεκδικούμε άμεση κατάπαυση του πυρός»
Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο: “Η σχέση μας με τους Παλαιστινίους είναι βαθιά. Το 1981 ο Γιάσερ Αραφάτ γνώρισε τιμές αρχηγού κράτους επισκεπτόμενος την Αθήνα. Ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφθηκε τη νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που κατάλαβε την σημασία των σχέσεων με τον αραβικό κόσμο και οικοδόμησε γερές βάσεις φιλίας και συνεργασίας μαζί του. Η ιστορία μας ενώνει. Η κυπριακή τραγωδία η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα ταυτίζει πάντα την Ελλάδα με τις χώρες και τους λαούς που μάχονται για την ελευθερία. Η ανθρωπιά είναι η κοινή συνισταμένη”.
Κλείνοντας το μήνυμά του αναφέρει: “Σήμερα όχι από κάποιο γραφείο μακριά στην Αθήνα, αλλά από εδώ, από την Παλαιστίνη, καταδικάζουμε την τρομοκρατία, καταδικάζουμε την σφαγή αμάχων και διεκδικούμε άμεση κατάπαυση του πυρός, και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, σε μία ειρηνική συμβίωση με διάρκεια. Έχει φθάσει η ώρα η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας, της Νορβηγίας και της Ιρλανδία και να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης”.
Είναι αλλιώς να λες «υποστηρίζω την ειρήνη» και αλλιώς να έρχεσαι εδώ.
Εδώ που στον αέρα μυρίζει ο πόλεμος.
Εδώ που ο φόβος φαίνεται στα βλέμματα των ανθρώπων.
Εδώ που ένας λαός αναζητεί δεκαετίες ολόκληρες πατρίδα.Η σχέση μας με τους Παλαιστίνιους είναι βαθιά.
Το 1981, ο… pic.twitter.com/j1By4TryLF— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) May 27, 2024
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι καλοκαιρινές φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, μήνυμα από το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442