Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κυρίαρχος στο Μονακό ο Λεκλέρκ (pic)

Κυρίαρχος στο Μονακό ο Λεκλέρκ (pic)

Ο Σαρλ Λεκλέρκ πανηγύρισε μέσα στο σπίτι του παίρνοντας τη νίκη για τη Ferrari. Δεύτερος ο Όσκαρ Πιάστρι, τρίτος ο Κάρλος Σάινθ και έκτος ο Μαξ Φερστάπεν.

Την έκτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1 -και πρώτη μετά από σχεδόν δύο χρόνια- πανηγύρισε μέσα στο… σπίτι του ο Σαρλ Λεκλέρκ!

Ο οδηγός της Ferrari πήρε την καρό σημαία στο Μονακό, 8ο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και μείωσε τη διαφορά του από τον κάτοχο του τίτλου Μαξ Φερστάπεν, που προπορεύεται στη γενική κατάταξη.

Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε τη νίκη στο Μονακό, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Πιάστρι και στην τρίτη τον Σάινθ.

Ο Ολλανδός «πιλότος» της Red Bull έκανε έναν μάλλον… διαδικαστικό αγώνα και τερμάτισε έκτος, ενώ στο βάθρο μαζί με τον Λεκλέρ ανέβηκαν ο Αυστραλός Οσκαρ Πιάστρι με McLaren και ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ με την έτερη Ferrari.

Ο αγώνας βέβαια ξεκίνησε επεισοδιακά και με κόκκινη σημαία μετά τη σύγκρουση του Σέρχιο Πέρεζ με τον Κέβιν Μάγκνουσεν ο οποίος είχε και την απόλυτη ευθύνη για το συμβάν. Ευτυχώς οι δύο πιλότοι αλλά και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ τον οποίο πήραν τα… σκάγια, είναι καλά στην υγεία τους.

Αναλυτικά η κατάταξη: 

Λεκλέρ: «Σκεφτόμουν τον πατέρα μου όσο οδηγούσα»

«Δεν έχω λόγια να το περιγράψω αυτό. Είναι ένας τόσο δύσκολος αγώνας, και το γεγονός ότι είχαμε εκκινήσει δύο φορές από την πολ ποζίσιον και δεν τα είχαμε καταφέρει, κάνει το σημερινό ακόμα καλύτερο, κατά κάποιο τρόπο. Σημαίνει πολλά. Προφανώς, αυτός είναι ο αγώνας που με έκανε να ονειρεύομαι τη Formula 1, οπότε ήταν ένας συναισθηματικά δύσκολος αγώνας. Ήδη 15 γύρους πριν το τέλος αρχίζεις να ελπίζεις ότι δεν θα συμβεί τίποτα, και αρχίζουν να έρχονται τα συναισθήματα.

Σκεφτόμουν τον πατέρα μου πολύ περισσότερο όσο οδηγούσα, έδωσε πολλά για μένα για να καταφέρω να φτάσω εδώ κι ήταν ένα όνειρο που είχαμε και οι δύο, να αγωνιστώ και να κερδίσω εδώ. Είναι απίστευτο. Ήταν αληθινά δύσκολο, στην αρχή είχαμε πολύ περιθώριο [να κινηθούμε ταχύτερα] αλλά γνωρίζαμε ότι υπήρχαν 78 [sic] γύροι που έπρεπε να κάνουμε με τα ίδια ελαστικά και ότι αυτό θα ήταν πάρα, πάρα πολύ δύσκολο.

Αλλά κάναμε σπουδαία διαχείριση των ελαστικών, και υπήρξε ένα μέρος του αγώνα που έπρεπε να τα διαφυλάξουμε, αλλά μετά στους 10 τελευταίους γύρους πίεσα λίγο περισσότερο και το αυτοκίνητο είχε εκπληκτική αίσθηση. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που έκανε τόσο εκπληκτική δουλειά τους τελευταίους μήνες, για να μου δώσει την ευκαιρία να καταφέρω επιτέλους να κερδίσω αυτόν τον αγώνα. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα», κατέληξε ο Σαρλ Λεκλέρ.

inSports

«Θα κάνει πρόταση σε Μπράουν ο Παναθηναϊκός»

Εξελίξεις από το Ισραήλ για Λορέντζο Μπράουν και Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024