Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γυναίκες vs ανδρών: Ποιος λέει πρώτος «σ ‘αγαπώ»;

Γυναίκες vs ανδρών: Ποιος λέει πρώτος «σ ‘αγαπώ»;

Ποιοι ερωτεύονται, τελικά, πιο γρήγορα – οι γυναίκες ή οι άνδρες;

Η στιγμή που θα ακουστεί το «σ’ αγαπώ» για πρώτη φορά σε μια σχέση είναι καθοριστική. Θα υπάρχει άραγε ανταπόκριση; Ποιος θα τολμήσει να ρισκάρει και να κάνει το πρώτο βήμα;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο SAGE Journal of Social and Personal Relationships, οι άνδρες είναι οι εκείνοι που παίρνουν την πρωτοβουλία να αποκαλύπτουν τα συναισθήματά τους στην αρχή.

Μάλιστα, κατά μέσο όρο, οι άνδρες σκέφτονται να εξομολογηθούν τον έρωτά τους γύρω στις 69 ημέρες μετά την έναρξη μιας σχέσης, ενώ οι γυναίκες δεν το σκέφτονται πριν τις 77 ημέρες.

Παρόλο που μπορεί να το αισθάνονταν από καιρό, το «σ’ αγαπώ» συνήθως δεν λέγεται αν δεν περάσουν 107 ημέρες για τους άνδρες και 122 ημέρες για τις γυναίκες.

Μήπως τελικά οι άνδρες είναι πιο ευαίσθητοι απ’ όσο νομίζαμε;

Ο χωρισμός είναι πιο δύσκολος για τους άνδρες

Μια σειρά μελετών δείχνει ότι οι άνδρες τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι όντας σε μια υγιή σχέση επομένως φαίνεται να έχουν πολλά περισσότερα να χάσουν από ένα διαζύγιο ή ένα χωρισμό όσον αφορά την υγεία και την ευημερία τους.

Φυσικά, ένας χωρισμός κοστίζει και στους δυο. Και τα δύο φύλα μπορεί να βιώσουν έντονα, άσχημα συναισθήματα και η σωματική τους υγεία να επηρεαστεί δυσμενώς. Αλλά οι βλαβερές συνέπειες μπορεί να είναι ισχυρότερες για τους άνδρες κυρίως λόγω των κοινωνικών προκαταλήψεων και προσδοκιών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει μια διαχρονική πεποίθηση πως οι άνδρες δεν πρέπει να λυγίζουν συναισθηματικά ούτε να ζητούν βοήθεια. Έχουν τον φόβο να μην «καταρρεύσουν» διότι σκέφτονται το τι μπορεί να σημαίνει αυτό τόσο για εκείνους, όσο και για τον περίγυρό τους.

Αυτό όμως, τους στερεί το να απευθυνθούν στα αγαπημένα τους πρόσωπα για υποστήριξη. Οι άνδρες τείνουν να εξαρτώνται περισσότερο συναισθηματικά από τους ερωτικούς τους συντρόφους και να έχουν λιγότερες «πηγές» υποστήριξης.

Σε παλαιότερη μελέτη, όταν παντρεμένοι άνδρες ρωτήθηκαν σε ποιον θα απευθύνονταν πρώτα εάν αισθάνονταν ανησυχία και θλίψη, το 71 τοις εκατό των ανδρών επέλεξαν την σύντροφό τους ενώ μόνο το 39 τοις εκατό των γυναικών επέλεξαν τους συζύγους τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνδρες δεν έχουν φίλους ή οικογένεια, αλλά μπορεί να είναι λιγότερο συνηθισμένοι στο να αναζητούν ή να λαμβάνουν συναισθηματική υποστήριξη.

Πηγή: VITA

inSports

Η Αγγλία νίκησε αλλά… απογοήτευσε

Η Αγγλία απογοήτευσε με την εικόνα της και προβλημάτισε τους οπαδούς της ενόψει της συνέχειας του Euro

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024