Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η Πρισίλα Πρίσλεϊ αγόρασε μεταμφιεσμένη το '60s νυφικό της

Η Πρισίλα Πρίσλεϊ αγόρασε μεταμφιεσμένη το ’60s νυφικό της

Η Πρισίλα Πρίσλεϊ φόρεσε ένα σιφόν φόρεμα με χάντρες και μανίκια από δαντέλα για το γάμο της με τον Έλβις Πρίσλεϊ το 1967.

Για έναν γάμο στο Λας Βέγκας, η Πρισίλα Πρίσλεϊ είχε αρκετά παραδοσιακή γαμήλια εμφάνιση.

Eίδωλο του στυλ

Την 1η Μαΐου 1967, ο Έλβις Πρίσλεϊ και η Πρισίλα ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου σε μια ιδιωτική σουίτα στο ξενοδοχείο Aladdin στο Λας Βέγκας. Η τελετή διήρκεσε μόλις οκτώ λεπτά και ακολούθησε μια πολυτελής δεξίωση, η οποία περιελάμβανε μια γαμήλια τούρτα έξι επιπέδων που φέρεται να κόστισε 3.200 δολάρια.

Ενώ ο Έλβις επέλεξε ένα μεταξωτό σμόκιν από μπροκάρ για την τελετή, η Πρισίλα φόρεσε ένα λευκό σιφόν φόρεμα που αγόρασε από ένα τοπικό πολυκατάστημα.

Το μακρύ φόρεμα είχε μανίκια από δαντέλα και διακοσμητικά μαργαριτάρια.

Μετά τα εγκαίνια της Graceland το 1982, τα γαμήλια ρούχα του Έλβις και της Πρισίλα εκτέθηκαν στο Trophy Building της έπαυλης. Η Graceland είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες και δέχεται πάνω από 650.000 επισκέπτες ετησίως

Παρά τη διακριτική του όψη, το νυφικό της Πρισίλα έγινε ένα από τα πιο εμβληματικά νυφικά στην ιστορία και βοήθησε να διασφαλιστεί η θέση της ως είδωλο του στυλ της δεκαετίας του ’60.

Η γαμήλια εμφάνιση του Έλβις και της Πρισίλα ήταν τόσο δημοφιλής που η Mattel κατασκεύασε κούκλες Barbie του ζευγαριού από τη σπουδαία ημέρα τους, οι οποίες κυκλοφόρησαν το 2008.

Η Πρισίλα αγόρασε το φόρεμά της στα κρυφά

Προκειμένου να κρατήσει κρυφό το γάμο της με τον Έλβις, η Πρισίλα πήγε να ψωνίσει το νυφικό της μεταμφιεσμένη. Σε ένα βίντεο για τη Vogue, η Πρισίλα αποκάλυψε ότι έβαλε τον Τσάρλι Χοτζ, έναν δάσκαλο φωνητικής που εργαζόταν για τον Έλβις, να υποδυθεί τον αρραβωνιαστικό της.

«Αυτό συνέβη [να είναι ένα τόσο καλά κρυμμένο μυστικό] γιατί θέλαμε να είναι ο γάμος μας, με τους φίλους μας και να μην είναι γεμάτος παπαράτσι», είπε. «Έτσι, ο Τσάρλι Χοτζ ήρθε μαζί μου και βρήκα ένα πανέμορφο, υπέροχο μαγαζί, με πολλά νυφικά. Δεν είχαν ιδέα ποια ήμουν. Μπήκα μέσα με γυαλιά, για την ακρίβεια».

Η Πρισίλα συνέχισε: «Πήγαινα στο δοκιμαστήριο, έβγαινα με ένα νυφικό και ρωτούσα τον Τσάρλι: «Τι λες, αγάπη μου; Σου αρέσει;» Ο κόσμος νόμιζε ότι παντρευόμασταν».

Η Πρισίλα διάλεξε το φόρεμα επειδή ήταν «ανάλαφρο»

«Ήταν κάτι που μου άρεσε γιατί ήταν πολύ θηλυκό, πολύ ελαφρύ, όχι πολύ βαρύ, και ταίριαζε εξαιρετικά με το κοστούμι του Έλβις», δήλωσε το 2022.

Η Πρισίλα κράτησε τα νυφικά της αξεσουάρ εξίσου διακριτικά με το νυφικό της. Αντί για ένα πέπλο μέχρι το πάτωμα, επέλεξε ένα πέπλο από τούλι μήκους ενός μέτρου.

Φωτογραφία: Το νυφικό της Πρισίλα και το σμόκιν του Έλβις
Graceland, Memphis | Adam Fagen | Flickr

Το φόρεμα προσέλκυσε χιλιάδες θεατές όσο ήταν εκτεθειμένο. Μετά τα εγκαίνια της Graceland το 1982, τα γαμήλια ρούχα του Έλβις και της Πρισίλα εκτέθηκαν στο Trophy Building της έπαυλης. Η Graceland είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες και δέχεται πάνω από 650.000 επισκέπτες ετησίως.

*Με πληροφορίες από: People | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Wikimedia Commons

inSports

Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο οι ευρωκούπες του Ολυμπιακού

Μετά την Κρήτη, ακολουθούν άλλοι σταθμοί στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024