Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τη συνέχιση των μέτρων κατά της ακρίβειας προαναγγέλλει ο Σκρέκας

Τη συνέχιση των μέτρων κατά της ακρίβειας προαναγγέλλει ο Σκρέκας

Ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολυεθνικές που χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους

Όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, «θα συνεχιστούν για όσο καιρό απαιτείται» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Το «καλάθι του νοικοκυριού» θα παραμείνει για όσο καιρό απαιτηθεί τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της ακρίβειας, το οποίο αποτέλεσε και το αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, υποστήριξε ότι «τα μέτρα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την αποκλιμάκωση των τιμών έχουν αρχίσει και αποδίδουν».

Ο κ. Σκρέκας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολυεθνικές που χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και για τον λόγο αυτό υπάρχουν προϊόντα που στην Ελλάδα έχουν υψηλότερες τιμές απ’ ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ευρωπαίος πρωθυπουργός που το επεσήμανε, ζητώντας μια συνολική ευρωπαϊκή απάντηση».

Για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Επίσης, ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε ότι τόσο το «καλάθι του νοικοκυριού» όσο και όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας «θα συνεχιστούν για όσο καιρό απαιτείται».

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν αρνήθηκε ότι από τη μία οι υψηλές τιμές στα σούπερ μάρκετ και από την άλλη τα υψηλά ενοίκια «ροκανίζουν το εισόδημα» αλλά είπε πως η «κυβέρνηση αναχαίτισε τις τιμές του ρεύματος».

Μπροστά στο κύμα ακρίβειας έκρινε πως «η μόνη ριζική και μόνιμη απάντηση στις ανατιμήσεις είναι οι μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και στα επιδόματα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων» και έβγαλε τα πινακάκια του πληθωρισμού καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «το πρόβλημα της ακρίβειας έχει εθνικές ιδιαιτερότητες αλλά το αντιμετωπίζουν και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης».

Σημείωσε, τέλος, ότι είναι πιο επώδυνο στην πατρίδα μας και γι’ αυτό με επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε παρέμβαση της ΕΕ διότι «οι κολοσσοί του εμπορίου δεν μπορούν και δεν πρέπει να θέτουν γεωγραφικούς περιορισμούς ως προς τον εφοδιασμό του λιανεμπορίου και να κρατούν υψηλά τις τιμές σε χώρες με υψηλά μερίδια αγοράς».

Πηγή: ΟΤ

inSports

«Ο Ολυμπιακός θα κάνει πρόταση στον Ντόζιερ» (pic)

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το εξωτερικό, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στον Πι Τζέι Ντόζιερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024