Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Εμπραχίμ Ραϊσί: «Χορεύουμε ελεύθερα και γιορτάζουμε στον βρώμικο τάφο σου»

Εμπραχίμ Ραϊσί: «Χορεύουμε ελεύθερα και γιορτάζουμε στον βρώμικο τάφο σου»

Με χορό και ποτά. Έτσι πανηγυρίζουν τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί

Δεκάδες Ιρανές γυναίκες δημοσίευσαν βίντεο με τους εαυτούς τους να γιορτάζουν τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί.

Ο Ραϊσί,  γνωστός ως ο «Χασάπης της Τεχεράνης», πέθανε όταν το ελικόπτερό του συνετρίβη σε απομακρυσμένη περιοχή της χώρας την περασμένη Κυριακή.

Γιορτάζουν τον θάνατο του Ραϊσί

Ενώ ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αλί Χαμενεΐ, ανακοίνωσε πενθήμερο δημόσιο πένθος στον απόηχο του θανάτου του 63χρονου, πολλές ήταν οι γυναίκες που αποφάσισαν να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βιντεάκια, γιορτάζοντας τον θάνατό του, σύμφωνα με την New York Post.

«Χορεύουμε και γιορτάζουμε ελεύθερα πάνω στον βρώμικο τάφο σου», έγραψε στο «x» η Mersedeh Shahinkar.

H Mersedeh Shahinkar είναι μία από τις ακτιβίστριες που έχουν αναγνωριστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως εκπρόσωπος του κινήματος «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ιρανικού λαού

Η Shahinkar τυφλώθηκε από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας μετά τη συμμετοχή της σε μαζικές διαδηλώσεις σε όλο το Ιράν το 2022, οι οποίες προκλήθηκαν από τον θάνατο της Mahsa Amini, η οποία είχε συλληφθεί επειδή δεν φορούσε κανονικά χιτζάμπ δημοσίως.

Η Shahinkar βιντεοσκόπησε τον εαυτό της να χαμογελά και να χορεύει μαζί με τη Sima Moradbeigi, η οποία έχασε το δεξί της χέρι αφού πυροβολήθηκε από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των γυναικών κατά την ίδια περίοδο αναταραχής.

Πίνουν μπύρες

Οι κόρες της Minoo Majidi, μιας 62χρονης γυναίκας που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των ίδιων διαδηλώσεων, μοιράστηκαν ένα απόσπασμα με τους εαυτούς τους να πίνουν την είδηση του θανάτου του Ραϊσί.

Οι κόρες της Minoo Majidi, μιας 62χρονης γυναίκας που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων του Ιράν το 2022, κάνουν πρόποση στην είδηση του θανάτου του Ραϊσί

Εν τω μεταξύ, η Ιρανή δημοσιογράφος Masih Alinejad, ο οποίος ζει στο Μπρούκλιν, μοιράστηκε ένα βίντεο με μια μητέρα και μια κόρη να χαίρονται – λίγους μήνες αφότου ο Ραισί διέταξε την εκτέλεση του γιου της γυναίκας.

«Μόλις πριν από λίγους μήνες, ο Εμπραχίμ Ραϊσί εκτέλεσε τον γιο της, τώρα, χορεύει για τον θάνατό του σε συντριβή ελικοπτέρου», έγραψε στο Twitter η Alinejad.

«Σας είπα ότι οι Ιρανές γυναίκες είναι τραυματισμένες, αλλά ατάραχες απέναντι στους καταπιεστές τους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μου έχουν κατακλυστεί από βίντεο με τα μέλη των οικογενειών εκείνων που σκοτώθηκαν από τον πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας, να πανηγυρίζουν για τον θάνατό του».

inSports

Φοβερός Εμμανουήλ Καραλής και 5,82 μ. στο Fly Athens

Ακόμη ένας σπουδαίος αγώνας από τον Εμμανουήλ Καραλή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024