Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ζητούμενο ένα ολιστικό σχέδιο προστασίας από την κλιματική αλλαγή για τους Δήμους με ποτάμια

Ζητούμενο ένα ολιστικό σχέδιο προστασίας από την κλιματική αλλαγή για τους Δήμους με ποτάμια

Την ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων της ζητάει το δίκτυο δήμων με ποτάμια.

Την ανάγκη εκπόνησης και εφαρμογής ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, περιέγραψε και ανέλυσε ο πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με ποτάμια, αντιδήμαρχος Δ. Τρικκαίων Παναγιώτης Ντιντής. Η σχετική τοποθέτηση έγινε στη διάρκεια το συνεδρίου με θέμα «Μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή – Η Θεσσαλία μετά τον Daniel», που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα, στις 22, 23 και 24 Μαΐου 2024.

Επρόκειτο για συνέδριο που διοργάνωσε το Δίκτυο, το Πράσινο Ταμείο και ο Δήμος Καρδίτσας, με στόχο το να συζητηθεί ειδικά για τη Θεσσαλία, ολόκληρο το πλέγμα των όσων αφορούν την περιοχή, ειδικά μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Αυτό κατέθεσε και ο κ. Ντιντής στην τοποθέτησή του, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως και η επιλογή της Καρδίτσας (ως τόπου διεξαγωγής του συνεδρίου) έγινε βάσει των πλημμυρών των τελευταίων ετών (Ιανός, Daniel). Επίσης, ότι γνώμονας του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια είναι η προετοιμασία και η λήψη αποφάσεων για τις μελλοντικές δράσεις, με βάση την κλιματική κρίση, μετά την εμπειρία από τις πλημμύρες.

Ο κ. Ντιντής αναφέρθηκε και στις ειδικότερες δράσεις του Δήμου Τρικκαίων την τελευταία δεκαετία, από τις δενδροφυτεύσεις και τους καθαρισμούς ρεμάτων, μέχρι τις παρεμβάσεις μετά τον «Ιανό», την πρόσφατη υπογραφή έργου υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων, την ένταξη του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις της ΕΕ, τα αντιπλημμυρικά έργα κ.α.

Παρεμβάσεις

Την κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου έκανε ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ενώ παρενέβησαν οι επιστήμονες κ. Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρος του ΟΑΣΠ, Ιάκωβος Γκανούλης:  Ομότιμος Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Διδάκτωρ των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Paul Sabatier και Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίων Erlangen, πρώην Ειδικός Γραμματέας της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΝ, Μιχάλης Βραχνάκης, Καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Γιώργος Χρυσόμαλλος: MSc Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ. Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Δήμου Τρικκαίων σε θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

inSports

Ελ Κααμπί: «Στον Ολυμπιακό εισέπραξα αγάπη και σεβασμό και έγινα μέρος ενός θρυλικού επιτεύγματος»

Ο Μαροκινός «killer» του Ολυμπιακού μίλησε σε media στην χώρα του για την ιστορική χρονιά στους Πειραιώτες με την κατάκτηση του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024