Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
5 βιταμίνες που κάνουν καλό… στη μνήμη

5 βιταμίνες που κάνουν καλό… στη μνήμη

Όλες οι βιταμίνες που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου για καλύτερη μνήμη και συγκέντρωση!

Μεγαλώνοντας παρατηρούμε όλο και πιο συχνά τη μνήμη μας να μας προδίδει. Η σωστή διατροφή και η σωματική άσκηση είναι από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις, ενώ ορισμένες βιταμίνες επιβραδύνουν ή εμποδίζουν την απώλεια μνήμης.

Ένα συμπλήρωμα διατροφής και μια βιταμίνη ίσως να μην μπορούν να κάνουν θαύματα, αλλά θα βοηθήσουν σημαντικά στη διατήρηση μιας καλής μνήμης και συγκέντρωσης. Αν σου είναι δύσκολο, λοιπόν, να απομνημονεύεις πληροφορίες, μην ξεχάσεις να προσθέσεις στην καθημερινότητά σου τις παρακάτω τροφές και βιταμίνες.

Η Β12 είναι από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για την ενίσχυση του εγκεφάλου, ενώ η ανεπάρκειά της σχετίζεται συχνά με προβλήματα του εντέρου και του στομάχου. Η Β12 βρίσκεται σε τροφές όπως το ψάρι, το κοτόπουλο και τα γαλακτοκομικά.

Τα θαλασσινά είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και σύμφωνα με τους ειδικούς, βοηθούν σημαντικά στη βελτίωση της μνήμης. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το Ginkgo biloba, ένα βότανο που συμβάλλει στη βελτίωση των νοητικών λειτουργιών. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι αποτρέπει τον κίνδυνο του Αλτσχάιμερ.

Αν θες να βελτιώσεις την κατάσταση της μνήμης σου, τότε μην ξεχνάς:

  • να ακολουθείς μια μεσογειακή διατροφή,
  • να περιορίσεις την κατανάλωση κόκκινου κρέατος,
  • να χρησιμοποιείς ελαιόλαδο στα γεύματά σου,
  • να ασκείσαι και να αποφεύγεις την καθιστική ζωή.

Πέρα από τα παραπάνω, και αν δεν παρατηρείς ιδιαίτερη διαφορά στη μνήμη σου, ίσως ο οργανισμός σου να έχει ανάγκη από την κατανάλωση βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής.

Lanes Memory Συμπλήρωμα για την Μνήμη 

Με σίδηρο και ψευδάργυρο που συμβάλλουν στη φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία και βιταμίνη Β5 που βοηθά στη νοητική επίδοση, αυτό το συμπλήρωμα διατροφής με 11 βιταμίνες, 6 μέταλλα, Panax Ginseng και Ginkgo Biloba αποτελεί ένα εξειδικευμένο προϊόν με θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό. Η βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ) συμβάλλει στη φυσιολογική νοητική επίδοση και στη φυσιολογική σύνθεση και μεταβολισμό των στεροειδών ορμονών, της βιταμίνης D και ορισμένων νευροδιαβιβα-στών. Περιέχει ακόμα βιταμίνες Β3, Β6, C, σίδηρο, ασβέστιο & μαγνήσιο που συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας. Οι βιταμίνες Β1, Β3, Β6, Β12, το φολικό οξύ και Βιοτίνη συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία. Το ασβέστιο βοηθά στη νευροδιαβίβαση. Τέλος, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος βοηθούν στη φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία.

Power Health Classics Platinum Memo+ 

Το Memo+ είναι ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα που περιέχει ένα ευρύ φάσμα από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, μαζί με ιδιαίτερα προστατευτικά συστατικά όπως Ginkgo Βiloba, Γλουταθειόνη, L-Γλουταμίνη και Θεοβρωμίνη. Ενισχύει τη μνήμη, την εγκεφαλική λειτουργία και βοηθά στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος.

Solgar Brain Works Συμπλήρωμα για την Μνήμη 

Το Brain Works Full Spectrum Curcumin της SOLGAR έχει σχεδιαστεί για τον εγκεφάλο και την μνήμη, συνδυάζοντας προσεκτικά τη δύναμη των παραδοσιακών βοτάνων και επιστημονικά μελετημένων συστατικών σε μια μοναδική σύνθεση κατάλληλη για vegans. Η SOLGAR δημιούργησε το BacoMind ένα πατενταρισμένο, επιστημονικά μελετημένο και τυποποιημένο εκχύλισμα βοτάνου που περιέχει 9 διαφορετικά δραστικά συστατικά από το Bacopa monnieri. Μελέτες δείχνουν ότι το BacoMind μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση και διατήρησης της μνήμης σε υγιείς ηλικιωμένους ενήλικες. Το Brain Works Full Spectrum Curcumin της SOLGAR περιλαμβάνει επίσης βιταμίνη Β12 (μεθυλοκοβαλαμίνη) άμεσα ενεργή κατά την απορρόφησή της που υποστηρίζει τη διαύγεια του μυαλού και χολίνης, σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών του εγκεφάλου και πρόδρομος ουσία στον σχηματισμό του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη που απαιτείται στη μάθηση, τη προσοχή και το σχηματισμό μνήμης.

Vitabiotics Neurozan Feed Your Mind Memory & Brain Συμπλήρωμα για την Μνήμη 

Το Neurozan Original προσφέρει έναν περιεκτικό συνδυασμό απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν τη γενική υγεία και ευεξία, μαζί με εξειδικευμένα συστατικά που βοηθούν στη διατήρηση της φυσιολογικής γνωσιακής λειτουργίας. Ο σίδηρος και o ψευδάργυρος συμβάλλουν στη φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία. Το παντοθενικό οξύ συμβάλλει στη νοητική επίδοση. Η βιταμίνη Β6, η ριβοφλαβίνη (Β2), η νιασίνη (Β3) και η βιταμίνη C συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Οι βιταμίνες C, B12, B6 θειαμίνη (Β1), το φυλλικό οξύ και το μαγνήσιο συμβάλλουν στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.

Eviol Brain Function Συμπλήρωμα για την Μνήμη 

Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός θρεπτικών συστατικών Ginkgo biloba, φωσφατιδικής σερίνης, γλουταμίνης, τυροσίνης, αργινίνης, συμπλέγματος Β και βιταμίνης Ε που συμβάλλει στην καλή λειτουργία της μνήμης και της γνωστικής απόδοσης. Συμβάλλει στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία και στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Συνεισφέρει στην πνευματική συγκέντρωση και τονώνει τις νοητικές ικανότητες.

*Θυμήσου ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια υγιή και ισορροπημένη διατροφή και καλό είναι να λαμβάνονται κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό.

Αν αποφασίσεις να επιλέξεις ένα συμπλήρωμα, το SHOPFLIX.gr σου παρέχει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Και μην ξεχνάς πως ο Μάιος στο SHOPFLIX είναι ο μήνας σου! Πρόλαβε δωρεάν μεταφορικά σε όλα τα προϊόντα υγείας και ομορφιάς για να φροντίσεις και να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Βρες με ένα κλικ όλα τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης που αγαπάς και για αγορές άνω των 30€ κέρδισε τα μεταφορικά!

inSports

Χαμός και στον Άγιο Νικόλαο: Ολοκληρώθηκε η περιοδεία των τροπαίων στην Κρήτη (vid)

Τα τρόπαια του Conference και Youth League έκαναν την τελευταία τους στάση στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024