Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Deepfake: Πρόστιμα εκατομμυρίων για ρομποτικές κλήσεις με τη φωνή του Μπάιντεν

Deepfake: Πρόστιμα εκατομμυρίων για ρομποτικές κλήσεις με τη φωνή του Μπάιντεν

Χιλιάδες ψηφοφόροι του Νιου Χάμσαϊρ άκουσαν στο τηλέφωνο τον Μπάιντεν να τους ζητά να μην ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές.

Δίωξη για κακούργημα απήγγειλε η πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ σε πολιτικό σύμβουλο ο οποίος κατηγορείται για χιλιάδες ρομποτικές τηλεφωνικές κλήσεις που μιμούνταν τη φωνή του Τζο Μπάιντεν για να πείσουν πολίτες να μην τον ψηφίσουν.

Το περιστατικό έρχεται να εντείνει την ανησυχία στην Ουάσιγκτον για παραπλάνηση των πολιτών με «deepfake» περιεχόμενο ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ορισμένοι γερουσιαστές πιέζουν μάλιστα για επείγουσα έγκριση νόμου που θα αντιμετωπίζει την απειλή της τεχνητής νοημοσύνης για την ακεραιότητα των εκλογών, σημειώνει το Reuters.

Ο Στίβεν Κράμερ, 54 ετών, εργαζόταν ως πολιτικός σύμβουλος του Ντιν Φίλιπς, κύριου αντιπάλου του Μπάιντεν ως υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατών, ο οποίος καταδίκασε τις πράξεις του συμβούλου του.

Ο Κράμερ κατηγορείται για 13 κακουργήματα που αφορούν την άσκηση πιέσεων σε ψηφοφόρους καθώς και για 13 πλημμελήματα για πλαστοπροσωπία σε βάρος υποψηφίου.

Με δηλώσεις του στο CBS και το NBC, ο Κράμερ παραδέχτηκε ότι πλήρωσε 500 δολάρια για να δημιουργηθεί το deepfake του Τζο Μπάιντεν που ζητούσε από τους ψηφοφόρους να μην προσέλθουν στις προκριματικές εκλογές και να περιμένουν τον τελευταίο γύρο τον Νοέμβριο.

Εκτός από τις κατηγορίες για κακούργημα, ο Κράμερ αντιμετωπίζει πρόστιμο 6 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC), καθώς η μετάδοση ψευδών στοιχείων καλούντα απαγορεύεται.

Ακόμα, η FCC ανέφερε ότι σκοπεύει να επιβάλει πρόστιμο 2 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία Lingo Telecom μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι ρομποτικές κλήσεις.

«Όταν κάποιος στο τηλέφωνο ακούγεται σαν κάποιον πολιτικό που γνωρίζετε, μια διασημότητα που σας αρέσει, ή ένα οικείο οικογενειακό πρόσωπο, οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να παραπλανηθεί και να πιστέψει κάτι που δεν είναι αλήθεια» δήλωσε η πρόεδρος της FCC Τζέσικα Ρόσενουορσελ.

Την Τετάρτη, η Ρόσενουορσελ πρότεινε να επιβληθεί ειδική σήμανση σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές πολιτικές διαφημίσεις που παράγονται με ΑΙ, χωρίς όμως να ζητήσει την απαγόρευσή τους.

Νωρίτερα η Επιτροπή είχε διευκρινίσει ότι οι κλήσεις με ψεύτικες φωνές είναι παράνομες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πέρυσι, η FCC οριστικοποίησε πρόστιμο 5,1 εκατ. δολαρίων που είχε επιβληθεί σε συντηρητικούς ακτιβιστές για περισσότερες από 1.100 ρομποτικές κλήσεις πριν από τις αμερικανικές εκλογές του 2020.

Οι κλήσεις έλεγαν στους πολίτες ότι αν επέλεγαν επιστολική ψήφο «τα προσωπικά τους δεδομένα θα εντάσσονταν σε δημόσια βάση δεδομένων που χρησιμοποιείται από την αστυνομία για την εκτέλεση παλαιών ενταλμάτων, καθώς και από εταιρείες πιστωτικών καρτών για τη συλλογή οφειλών».

inSports

«Τρέλα» στην Κρήτη για τον Ολυμπιακό: Οι ευρωκούπες έκαναν τον γύρο του νησιού (pics+vids)

Χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού έβγαλαν φωτογραφίες και βίντεο με τις κούπες του Conference και Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024