Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Σέρρες: Εικόνες ντροπής με πεταμένα οστά μέσα σε νάιλον σακούλες στο νεκροταφείο

Σέρρες: Εικόνες ντροπής με πεταμένα οστά μέσα σε νάιλον σακούλες στο νεκροταφείο

Εκτός από την ηθική προέκταση του σοβαρού αυτού θέματος, δημιουργούνται και άλλα ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας…

Εικόνες που προκαλούν ντροπή έρχονται από το νεκροταφείο των Σερρών, με πεταμένα και στοιβαγμένα ανθρώπινα οστά μέσα σε νάιλον σακούλες.

Οι μακάβριες αυτές, όπως μεταδίδει το epiloges.tv, είναι αποτέλεσμα της… έλλειψης χώρου, μετά την εκταφή των νεκρών σύμφωνα με τους κανονισμούς της λειτουργίας των κοιμητηρίων.

Τα οστά νεκρών σε νάιλον σακούλες σκουπιδιών, στοιβαγμένες σε μια άκρη του οστεοφυλακίου, με την υπεύθυνη για τα νεκροταφεία και Αντιδήμαρχο Μάγδα Μπάρμπα να παραδέχεται πως αυτό συμβαίνει γιατί και τα δυο χωνευτήρια είναι γεμάτα εδώ και πολύ καιρό.

Έτσι αποφάσισαν να πραγματοποιούν λιγότερες εκταφές μέχρι να δημιουργηθεί και το τρίτο χωνευτήριο.

Έντονη δυσοσμία

Εκτός από την ηθική προέκταση του σοβαρού αυτού θέματος, αντιλαμβάνεται κανείς πως όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία δημιουργούνται και άλλα ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας…

Με τις θερμοκρασίες το πρόβλημα αναμένεται να γίνει πιο έντονο και σύμφωνα με τα όσα είπε η υπεύθυνη των Κοιμητηρίων η λύση που εξετάζουν για την δημιουργία νέου χωνευτηρίου απαιτεί χρόνο. Από ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι παλιό, δεν προέκυψε τώρα, ωστόσο όμως η εύρεση λύσης είναι επιτακτική καθώς εκτός των άλλων και η δυσοσμία που αναδεύεται είναι έντονη και αποπνικτική.

Τα ερωτήματα δεν βρίσκουν απαντήσεις μέχρι στιγμής, καθώς σύμφωνα με την κυρία Μπάρμπα τα οστά που βρίσκονται σε σακούλες θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο, που τον ψάχνουν, χωρίς όμως αυτό να λύνει το πρόβλημα, ενώ αν προστεθεί και το γεγονός πως γίνονται λιγότερες εκταφές, καταλαβαίνει κανείς πως θα υπάρξει πρόβλημα χώρου και στα κοιμητήρια.

inSports

Δεν πάει στο Προολυμπιακό ο Παπαπέτρου – «Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική» (pic)

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μείνει εκτός του Προολυμπιακού τουρνουά με την Εθνική, εξήγησε με ανάρτησή του ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024