Εικόνες που προκαλούν ντροπή έρχονται από το νεκροταφείο των Σερρών, με πεταμένα και στοιβαγμένα ανθρώπινα οστά μέσα σε νάιλον σακούλες.
Οι μακάβριες αυτές, όπως μεταδίδει το epiloges.tv, είναι αποτέλεσμα της… έλλειψης χώρου, μετά την εκταφή των νεκρών σύμφωνα με τους κανονισμούς της λειτουργίας των κοιμητηρίων.
Τα οστά νεκρών σε νάιλον σακούλες σκουπιδιών, στοιβαγμένες σε μια άκρη του οστεοφυλακίου, με την υπεύθυνη για τα νεκροταφεία και Αντιδήμαρχο Μάγδα Μπάρμπα να παραδέχεται πως αυτό συμβαίνει γιατί και τα δυο χωνευτήρια είναι γεμάτα εδώ και πολύ καιρό.
Έτσι αποφάσισαν να πραγματοποιούν λιγότερες εκταφές μέχρι να δημιουργηθεί και το τρίτο χωνευτήριο.
Έντονη δυσοσμία
Εκτός από την ηθική προέκταση του σοβαρού αυτού θέματος, αντιλαμβάνεται κανείς πως όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία δημιουργούνται και άλλα ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας…
Με τις θερμοκρασίες το πρόβλημα αναμένεται να γίνει πιο έντονο και σύμφωνα με τα όσα είπε η υπεύθυνη των Κοιμητηρίων η λύση που εξετάζουν για την δημιουργία νέου χωνευτηρίου απαιτεί χρόνο. Από ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι παλιό, δεν προέκυψε τώρα, ωστόσο όμως η εύρεση λύσης είναι επιτακτική καθώς εκτός των άλλων και η δυσοσμία που αναδεύεται είναι έντονη και αποπνικτική.
Τα ερωτήματα δεν βρίσκουν απαντήσεις μέχρι στιγμής, καθώς σύμφωνα με την κυρία Μπάρμπα τα οστά που βρίσκονται σε σακούλες θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο, που τον ψάχνουν, χωρίς όμως αυτό να λύνει το πρόβλημα, ενώ αν προστεθεί και το γεγονός πως γίνονται λιγότερες εκταφές, καταλαβαίνει κανείς πως θα υπάρξει πρόβλημα χώρου και στα κοιμητήρια.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).