Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η Εm.ma συνδυάζει με το δικό της μοναδικό τρόπο την δυτική ποπ κουλτούρα με τον ελληνικό στίχο

Η Εm.ma συνδυάζει με το δικό της μοναδικό τρόπο την δυτική ποπ κουλτούρα με τον ελληνικό στίχο

Η Em.ma, που έχει ήδη χαρακτηριστεί μία από τις πιο ταλαντούχες artists της νεότερης γενιάς, στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας στο μουσικό τοπίο της Ελλάδας

Αποτελεί περίπτωση καλλιτέχνη που συναντάς πολύ σπάνια στη ζωή σου.

Με σπουδές σε Αγγλία και ΗΠΑ, live εμφανίσεις στο Μανχάταν και έχοντας ζήσει και δημιουργήσει τραγούδια σε πολιτιστικά και καλλιτεχνικά κέντρα όπως το Λονδίνο, η Βοστώνη, η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, διαθέτει ένα βιογραφικό που πάρα πολλοί συνάδερφοί της θα ζήλευαν.

Ο λόγος για την Em.ma, η οποία με βαλίτσες γεμάτες εμπειρίες και προτάσεις επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για να ενταχθεί σε κάποιο είδος μουσικής, αλλά… για να δημιουργήσει το δικό της!

Η Em.ma, που έχει ήδη χαρακτηριστεί μία από τις πιο ταλαντούχες artists της νεότερης γενιάς, έχει έναν μοναδικό τρόπο να συνδυάζει τις δυτικής προέλευσης μελωδίες με τον ελληνικό στίχο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού αποτελεί το νέο της single με τίτλο «Waiting Room», που κυκλοφορεί, μαζί με music video, από την Panik Records.

«Το «Waiting Room» έχει μεγάλη ιστορία. Πραγματικά ένιωθα ότι ζούσα σε ένα δωμάτιο αναμονής όλο αυτό τον καιρό (lol), γιατί η ιδέα ξεκίνησε από το 2021, όταν άρχισα να συνεργάζομαι με τον Κώστα Καλημέρη. Αυτή η συνεργασία ήταν εξαιρετικά πολύτιμη για μένα και αποτέλεσε τον πυρήνα δημιουργίας μιας πολύ αξιόλογης ομάδας συνεργατών που πλαισιώνουν το Waiting Room project» λέει στο in, μιλώντας για το νέο της τραγούδι.

«Η μουσική παραγωγή φέρει την υπογραφή του υποψήφιου για Grammy και πολυπλατινένιου παραγωγού Χ-plosive, ο οποίος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Nicki Minaj, ο T-Pain και ο Lil Nas X» θα συμπληρώσει, ενώ αναφορικά με το music video θα πει πως «είναι σε σκηνοθεσία του πολυπλατινένιου σκηνοθέτη Art Davis. Τη σκηνική παρουσία μου στο video ανέλαβε ο movement coach Viet Dang, ο οποίος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες της διεθνούς ποπ σκηνής, όπως η Beyonce, ο Justin Timberlake και η Rihanna».

Ένα απρόβλεπτο ερωτικό παιχνίδι και ένα μήνυμα για την Τεχνητή Νοημοσύνη

«Το music video ‘Waiting Room’ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα φουτουριστικό, παράξενο και απρόβλεπτο ερωτικό παιχνίδι» λέει η Em.ma.

Πράγματι, η ιστορία διαδραματίζεται σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη, με πρωταγωνιστή τον «τέλειο» φαινομενικά τύπο της διπλανής πόρταs.

Παρά το γεγονός της άψογης εικόνας που παρουσιάζει η ζωή του, ο ίδιος βρίσκεται σε μια συνεχόμενη ψυχολογική αναζήτησή σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από την ηδονική προσαρμογή στο περιβάλλον του.

Ωστόσο, για την Em.ma, «οι μύθοι καταρρίπτονται από μόνοι τους, καθώς η μορφή της κοινωνίας εξελίσσεται με απίστευτα γοργούς ρυθμούς και αλλάζει δραστικά, υιοθετώντας νέα μοντέλα».

«Η έννοια της ‘τελειότητας’ είναι σχετική και σηκώνει μεγάλη συζήτηση… Θα έλεγα ότι επιχειρώ να μοιραστώ κάποιους προβληματισμούς μου που προκύπτουν από το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση προς μια εντελώς νέα εποχή σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ‘Waiting Room’ ως concept είναι ένας μικρός καθρέπτης των σημερινών κοινωνικών μας φαινομένων, όπως η έντονη παρουσία της Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινότητά μας, που αγγίζει επικίνδυνες γκρίζες ηθικές γραμμές, καθώς και η υπερπληροφόρηση σε βαθμό απελπιστικού κορεσμού με αποτέλεσμα ακόμα και σοβαρές επιπτώσεις στις ανθρώπινες σχέσεις» εξηγεί αναλύοντας το music video του νέου της τραγουδιού.

Τι είναι το «Waiting Room»;

Για την Em.ma, το «Waiting Room» είναι μια ιστορία.

«Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα, οι ιστορίες αποτελούν τον τρόπο επικοινωνίας μας. Όλοι έχουμε μια ιστορία. Πολλές φορές έχουμε και δύο: μία που λέμε στον εαυτό μας και μία που μοιραζόμαστε με άλλους. Συχνά μας ξεγελούν οι ιστορίες και αντιδρούμε βγάζοντας συμπεράσματα αντανακλαστικά, χωρίς περαιτέρω σκέψη» εξηγεί.

«Εγώ εξιτάρομαι με το τι κρύβεται πίσω από την ιστορία, πίσω από μια εικόνα… θέλω να φτάσω -όσο γίνεται- στην ουσία. Ο τρόπος που εκφράζομαι καλλιτεχνικά πάντα φλερτάρει με μια εικόνα που κρύβει εκπλήξεις και ποτέ δεν είναι αυτό που αρχικά φαίνεται» συνεχίζει.

Δυτική ποπ-ροκ μουσική κι ελληνικός στίχος

Κι όμως, αυτά τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν κι αυτό το αποδεικνύει η Em.ma με τη μουσική που γράφει.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Em.ma σπούδασε Μουσικό Θέατρο (Musical Theatre) στο Arts Educational Schools του Λονδίνου και μουσική, σύνθεση και τραγούδι στο Berklee College of Music στη Βοστώνη M.A.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εξελίχθηκε ως δημιουργός και παραγωγός των τραγουδιών της και έκανε live εμφανίσεις στην ποπ – ροκ σκηνή του Μανχάταν σε πολλά “underground” music clubs.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εξέφρασε τις μουσικές της επιρροές με το άλμπουμ της «Αnti-katapliktika» που κυκλοφόρησε το 2011 και στη συνέχεια με μια σειρά από single κυκλοφορίες που της πρόσφεραν μια θέση στην ελληνική μουσική σκηνή.
Με το στίχο και τις μελωδίες της, σπάει το «γλωσσικό φράγμα» ανάμεσα στη δυτική ποπ-ροκ μουσική και τη χώρα της, γράφοντας στίχο στη μητρική της γλώσσα. Αυτός ο συνδυασμός της «δυτικής προέλευσης» μελωδιών και αρμονίων με τον ελληνικό στίχο, έχει ως αποτέλεσμα ένα διαφορετικό και εναλλακτικό μουσικό ύφος, που στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας στο μουσικό τοπίο της Ελλάδας.

«Η έμπνευσή μου είναι προφανώς αισθητά επηρεασμένη από τα μουσικά μου ακούσματα που προέρχονται κυρίως από τη δυτική ποπ-ροκ σκηνή. Όταν γράφω στίχους για τα δικά μου τραγούδια, νιώθω την ανάγκη να εκφραστώ στη μητρική μου γλώσσα. Υπάρχει μια πιο έντονη και βαθιά αμεσότητα με τον συναισθηματικό μου κόσμο όταν γράφω στίχους στα ελληνικά» λέει η ίδια, σχολιάζοντας την επιλογή της να τραγουδά στα Ελληνικά.

Παράλληλα, τονίζει πως «οι εμπειρίες ζωής στο εξωτερικό αποτέλεσαν πολύ σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μου».

Και εξηγεί ότι: «Οι σπουδές στο Λονδίνο απαιτούσαν σοβαρή πειθαρχία, την οποία έχω διατηρήσει σε διάφορους τομείς της ζωής μου. Η εμπειρία μου στο Berklee College of Music μου προσέφερε ταπεινότητα και αποτέλεσε έμπνευση για ασταμάτητη μάθηση και εξέλιξη, πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως καλλιτέχνης. Το Μανχάταν ήταν για μένα μια ονειρική πόλη. Νιώθεις ότι κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, και έχει μια απίστευτη ενέργεια και vibe καθώς και πολύ υψηλές προδιαγραφές σε ότι αφορά στόχους καριέρας! Το Λος Άντζελες ήταν η Barbie Land (lol). Έχει μια ονειρική μαγεία, σαν να ζεις σε ταινία, και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει και μου ταιριάζει ως καλλιτέχνης. Με εμπνέει γιατί αποτελεί μια αστείρευτη πηγή ιδεών».

Το μέλλον…

Όσον αφορά στο μέλλον, αυτό θα της φέρει «ασταμάτητη δημιουργία και καλλιτεχνική έκφραση, ασταμάτητη μάθηση, ασταμάτητη προσφορά με όποιο τρόπο μπορώ και ασταμάτητη αυτοβελτίωση σε όλα τα επίπεδα!».

Για οτιδήποτε νεότερο, stay tuned στην πλατφόρμα της: [Ascension-platinum.com](https://www.ascension-platinum.com).

inSports

Ελ Κααμπί: «Στον Ολυμπιακό εισέπραξα αγάπη και σεβασμό και έγινα μέρος ενός θρυλικού επιτεύγματος»

Ο Μαροκινός «killer» του Ολυμπιακού μίλησε σε media στην χώρα του για την ιστορική χρονιά στους Πειραιώτες με την κατάκτηση του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024