Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Πρίντεζης στο In: «Μοναδικό το επίτευγμα του Ολυμπιακού»

Γιώργος Πρίντεζης στο In: «Μοναδικό το επίτευγμα του Ολυμπιακού»

«Αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό είναι τρομερό και δείχνει το μέγεθος του συλλόγου. Τεράστιο Παράσημο για το σύλλογο το να διεκδικεί τόσα ευρωπαϊκά σε διαφορετικά αθλήματα».

Ο Γιώργος Πρίντεζης, μιλώντας στο In, στο περιθώριο της παρουσίασης του Stoiximan AegeanBall Festival 2024, δεν έκρυψε το ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μέσα σε 15 μέρες αρχής γενομένης από την Παρασκευή 24 Μαϊου και μέχρι τις 7 Ιουνίου διεκδικεί ευρωπαϊκά τρόπαια με τις αντρικές του ομάδες σε μπάσκετ, χάντμπολ, ποδόσφαιρο και πόλο!

«Μοναδικό. Και πες ότι το μπάσκετ μας έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές και ευρωπαϊκούς τίτλους, αυτό ιδιαίτερα στη μπάλα είναι πολύ μεγάλο και δικαίως το περιμένει ο κόσμος με τέτοιο ενδιαφέρον και αγωνία. Να παίζεις ευρωπαϊκό τελικό και μάλιστα αυτός να γίνεται στη χώρα μας. Μοναδική στιγμή και τιμή για την Ελλάδα και για τον Ολυμπιακό και μακάρι να τα καταφέρει και να το κατακτήσει. Όπως εύχομαι να μαζέψουμε τους απαιτούμενους βαθμούς ώστε στο μέλλον να βγαίνουν δύο ομάδες μας στο Τσάμπιονς Λίγκ» λέει ο εμβληματικός άσος του Ολυμπιακού που για τελευταία φορά έζησε ως παίκτης το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου το 2022 και από πέρυσι ζει την αγωνία των φιλάθλων…

«Τεράστιο παράσημο για τον σύλλογο»

«Ναι έτσι είναι. Το συναίσθημα είναι πραγματικά περίεργο καθώς πέρυσι έπιασα τον εαυτό μου για πρώτη φορά να επανέρχομαι στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και να υποστηρίζω τον Ολυμπιακό έντονα πλέον φίλαθλος. Να πετάγομαι να το ζω με αγωνία, κάθε φάση κάθε καλάθι, ιδιαίτερα τον δραματικό τελικό με τη Ρεάλ. Και τώρα ναι καταλαβαίνω αυτό που μου έλεγαν και φίλοι για το τι περνάνε μέχρι να μπει ένα καλάθι, να τελειώσει ένας αγώνας. Που μου έλεγαν: «Μας έσπασε το στομάχι μέχρι να βάλετε το νικητήριο καλάθι (γέλια). Τους καταλαβαίνω απόλυτα πια»
Οσον για τις προτιμήσεις του είναι μεν με τον Ολυμπιακό αλλά θέλει ελληνικό τελικό.

«Πραγματικά το θέλω, θα είναι κάτι εξαιρετικό και τα οφέλη είναι τεράστια και θα είναι και για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Φανταστείτε πόσα παιδιά που θα δουν έναν τέτοιο τελικό θα έρθουν μετά στο μπάσκετ.

Θυμάμαι για παράδειγμα το 2012 που πήραμε την Ευρωλίγκα πόσοι γονείς φέρανε τα παιδιά τους και τα έγραψαν στις ακαδημίες».

Οσο για τα πλεονεκτήματα των δύο «αιωνίων» σε αυτή τη διοργάνωση;

«Ο Ολυμπιακός έχει την ομοιογένεια, την εμπειρία των φάιναλ φορ, ίσως και την ψυχολογία ότι μας το χρωστάει γιατί δεν είμαστε το απόλυτο φαβορί. Και φυσικά το movement of the ball. Το πόσο τέλεια γυρίζει τη μπάλα με αποτέλεσμα η αντίπαλη ομάδα να μην μπορεί να επικεντρωθεί σε έναν παίκτη.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είναι μεγάλο πλεονέκτημα ότι έχει 2-3 on ball παίκτες με Σλούκα, Νάν και Βιλντόζα. Πολύ σημαντικό ιδιαίτερα σε ένα φάιναλ φορ να έχεις τέτοιους παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν και για τον εαυτό τους και για την ομάδα τους καθώς οι αυτοματισμοί πολλές φορές κόβονται στα φάιναλ φορ. Το να έχεις παίκτες που μπορούν να σε ξεμπλοκάρουν σε κρίσιμα σημεία του αγώνα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και φυσικά έχει τον ενθουσιασμό της επιστροφής μετά από τόσα χρόνια σε φάιναλ φορ. Απλά και οι δύο έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο στα ημιτελικά απέναντι σε δύο πολύ δυνατές και έμπειρες ομάδες όπως είναι η Ρεάλ και η Φενέρμπαχτσε».

Ο Γιώργος Πρίντεζης φιλοξενεί στη Σύρο τα τελευταία χρόνια τους κορυφαίους παίκτες αλλά το κυριότερο λίγο μετά τους τελικούς της Α1 μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού παίκτες των «αιωνίων» νικητές και χαμένους οι οποίοι το διασκεδάζουν και δεν το κρύβουν.

«Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία. Εχω ξαναπεί ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας πέραν των 4 γραμμών του παρκέ και για 40 λεπτά. Αυτό θέλω να περνά και στον κόσμο και μπορεί ακόμα και όσοι έχουν χάσει να έρθουν και να συμμετάσχουν. Πάντα θα υπάρχει ο νικητής και ο χαμένος, δεν τελειώνει εκεί η ζωή αλίμονο» μας λέει ο Γιώργος Πρίντεζης που φυσικά στο μυαλό του έχει και την 6η Σεπτεμβρίου όπου ο Ολυμπιακός σε ειδική εκδήλωση στο ΣΕΦ θα αποσύρει τη φανέλα του.

«Ασε γιατί με πιάνει ήδη ταχυπαλμία (γέλια). Το ξέρεις ότι αυτά με αγχώνουν, αλλά είναι τεράστια η τιμή και ευχαριστώ από καρδιάς τον Ολυμπιακό. Θα είναι μεγάλη βραδιά, απλά θα έχω το άγχος μου μέχρι να τελειώσει. Ετσι ένιωσα και στο τελευταίο παιχνίδι μου. Ηταν το ιδανικό φινάλε, κλείσαμε παίρνοντας το πρωτάθλημα με ρώταγαν όλοι οι φίλοι μου και εγώ τους είπα ότι όλο αυτό με είχε αγχώσει. Χαλάρωσα όταν πήγαμε στις 4 το πρωί πιά με 3-4 φίλους στο τυροπιτάδικο της γειτονιάς και χαλαρώσαμε» καταλήγει γελώντας.

Το Stoiximan AegeanBall Festival 2024 επιστρέφει εφέτος για έκτη φορά στη Σύρο. Οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει, ενώ η Ερμούπολη θα γίνει και πάλι η κλασσική μπασκετούπολη από τις 28 έως και τις 30 Ιουνίου στο κορυφαίο FIBA event 3×3 της χώρας.

Η καρδιά του μπάσκετ θα χτυπήσει και εφέτος στην περίφημη πλατεία Μιαούλη έξω από το Δημαρχείο της Ερμούπολης εκείνο το τριήμερο η οποία και θα γεμίσει από ανθρώπους όλων των ηλικιών, Ολυμπιονίκες, παιδιά ακαδημιών, νέους και νέες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Οι λεπτομέρειες παρουσιάστηκαν σε ξεχωριστή εκδήλωση που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Ατράκτου. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο εμπνευστής της διοργάνωσης και ένας εκ των πιο εμβληματικών αθλητών των παρκέ της Ευρώπης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξανδρος Αθανασίου, ο Συνιδρυτής της Progame, Γιάννης Λάσκαρης και η Ιωάννα Κοζαδίνου, Corporate Responsibility Senior Manager της Kaizen Gaming.

inSports

Σοκ στη Μίλγουολ: Έφυγε από την ζωή ο Ματίγια Σάρκιτς σε ηλικία 26 ετών

Θλίψη για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς έγινε γνωστό πως πέθανε λόγω λοίμωξης ο διεθνής τερματοφύλακας Ματίγια Σάρκιτς, ο οποίος έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Γουλβς, Μίλγουολ και Στόουκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024