Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβάζει τον εκλογικό πήχη - Η εκτίμησή του για το ποσοστό στην ευρωκάλπη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβάζει τον εκλογικό πήχη – Η εκτίμησή του για το ποσοστό στην ευρωκάλπη

Ποσοστό αρκετά πάνω από αυτό που δίνουν οι δημοσκοπήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει για τις 9 Ιουνίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αισιόδοξος για τις επερχόμενες ευρωεκλογές εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης. Επαναλαμβάνοντας ότι «στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη από το αποτέλεσμα» έβαλε το «2» μπροστά από το ποσοστό που θα λάβει το κόμμα της Κουμουνδούρου, το βράδυ των εκλογών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24, είπε ότι «την επόμενη μέρα των ευρωκλογών είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και θα έχουμε μία νωπή εντολή να προχωρήσουμε στη μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο, θα φέρει αξιοκρατία και δικαιοσύνη».

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα αποτέλεσμα πάνω από 20% έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης

Και εξήγησε: «Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών. Βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο που απείχε από τις προηγούμενες εκλογές και δραστηριοποιείται τώρα. Κινητοποιείται ο κόσμος να πάρει τη ζωή στα χέρια του» υπογραμμίζοντας ότι «θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν φτάσουμε στο 20% και θεωρώ πως είμαστε πολύ κοντά».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «πριν 3 μήνες μας είχαν τελειωμένους. Ότι ο Κασσελάκης θα φύγει τα Χριστούγεννα, δεν θα αντέξει μέχρι τις ευρωεκλογές» στέλνοντας το μήνυμα «εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε αμεσοδημοκρατικοί, καθαροί, έντιμοι και δραστήριοι μέσα στην κοινωνία».

Σχετικά με τη συζήτηση που άνοιξε για το άνοιγμα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε πως «δεν είναι άνοιγμα στην κυρία Κωνσταντοπούλου, είναι άνοιγμα σε όλο τον προοδευτικό κόσμο που έχει την ευκαιρία στις 9 Ιουνίου να σχηματίσει μία πολύ ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση. Ξέρω ότι η κομματική αφετηρία πολλών συμπολιτών μας που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα. Δεν θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Πολιτισμικά σε πολλά ζητήματα με τους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, με τον νέο κόσμο που πηγαίνει σε αυτόν τον χώρο, είμαστε ευθυγραμμισμένοι αλλά δεν πρόκειται να μπλέξουμε σε συμφωνίες αρχηγών».

Η απάντηση στον Νίκο Ανδρουλάκη

Σε άλλο σημείο, στην εφ’ όλη της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε σημειώσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει ένα καταστατικό συνέδριο, θα ανοίξει τις δομές του διάπλατα.  Θα υπάρχει εκσυγχρονισμός, ψηφιοποιήσει και αμεσοδημοκρατία. Η κομματική επετηρίδα δεν θα είναι ο πρωταρχικός παράγοντας. Ούτε καν γενικά θα είναι παράγοντας. Θα είναι η προσφορά και η αξιοκρατία» και δεσμεύτηκε ότι αν ο προοδευτικός κόσμος (…) μας εξοπλίσει να είμαστε μία ισχυρή αντιπολίτευση με ξεκάθαρο μήνυμα μετά τις 9 Ιουνίου, τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισότιμα προς όλους τους συμπολίτες και τα στελέχη θα αγκαλιάσει και θα χτίσει επαγγελματικά μία νέα κυβέρνηση του μέλλοντος».

Σχετικά με τις ειρωνείες του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος σχολίασε ότι δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ από τη στενοχώρια του που δεν θα τον πάρει τηλέφωνο την επομένη των ευρωεκλογών, είπε:

«Για την ειρωνική αντίδραση του κυρίου Ανδρουλάκη, αυτή από μόνη της λέει πολλά, φανερώνει μία ανασφάλεια για πολλά ζητήματα που δεν αρμόζει σε μία υπερήφανη κεντροαριστερή κυβερνητική πρόταση. Αυτό που μπορώ να προσφέρω σε αυτόν τον κόσμο είναι έναν επαγγελματισμό, έχω ένσημα από την αγορά, έχω εμπειρία που ξεπερνάει πολλά εγχώρια στεγανά, έχω δουλέψει, ξέρετε ότι μπορώ αν εκπροσωπήσω καλά τη χώρα μου στο εξωτερικό και στις ξένες χώρες. Το βασικότερο είναι ότι δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα, δεν είμαι εδώ για να κάνω καριέρα στην πολιτική».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας

Για την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων τον χαρακτήρισε αλαζόνα, τόνισε:

«Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Χαίρομαι που η παράταξη που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τοξικότητα, αποδεικνύεται ότι είναι η ίδια που εργαλειοποιεί την τοξικότητα προεκλογικά. Εγώ μόνο θετικά λόγια είπα για τον ίδιο σε προσωπικό επίπεδο χθες σε συνέντευξή μου και διαφωνώ κάθετα με τη στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει που χρεοκοπεί τόσες οικογένειες αντί να βάλει μία έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Οι σχέσεις μας είναι μια χαρά, δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε που εμφανίστηκε στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου μας. Αντιθέτως, θεωρώ ότι το κόμμα και εγώ προσωπικά έχουμε στηρίξει τη δύσκολη πρωτοβουλία με τη Συμφωνία των Πρεσπών που ανέλαβε ο ίδιος και ο Νίκος Κοτζιάς».

Τέλος, μεταξύ άλλων, είπε ότι «η σύγχρονη αριστερά καλύπτει όλη την κεντροαριστερά».

inSports

Δεν πάει στο Προολυμπιακό ο Παπαπέτρου – «Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική» (pic)

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μείνει εκτός του Προολυμπιακού τουρνουά με την Εθνική, εξήγησε με ανάρτησή του ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024