Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ταλαιπωρημένα μαλλιά; Αυτό που χρειάζονται για να λάμψουν ξανά

Ταλαιπωρημένα μαλλιά; Αυτό που χρειάζονται για να λάμψουν ξανά

Αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να αποκτήσουν και πάλι τα μαλλιά σας την υγιή τους λάμψη.

Όλες καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή, λαμπερά και δυνατά. Ενώ κάθε τύπος είναι διαφορετικός και έχει άλλες ανάγκες, υπάρχουν μερικές κοινές συνήθειες φροντίδας και περιποίησης, που κάθε φορά πετυχαίνουν.

Υγιή μαλλιά σε 5 βήματα

Εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο αποτελεσματικές και διαμορφώσαμε έναν σύντομο hair care οδηγό για να επαναφέρετε την λάμψη, που τόσο τους αξίζει.

#1 Ξεκινήστε με το σωστό λούσιμο

Η φροντίδα ξεκινά από το λούσιμο και για να είναι πετυχημένο θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο σαμπουάν, ανάλογα με τον τύπο μαλλιών και τις ανάγκες του τριχωτού της κεφαλής.

Εάν τα μαλλιά σας είναι κατεστραμμένα ή έχουν σημάδια φθοράς, προτιμήστε μια σύνθεση εμπλουτισμένη με φυτική κεράτινη, όπως το σαμπουάν Phyto Phytokeratine Repairing, που καθαρίζει και προστατεύει την τρίχα από τις καθημερινές «θερμές» επιθέσεις, όπως το ίσιωμα ή το στέγνωμα με πιστολάκι.

Ξεχωρίζει γιατί επιδιορθώνει τις ίνες των μαλλιών, αυξάνοντας την ελαστικότητά τους για λιγότερα σπασίματα. Τα αφήνει απαλά και παίρνει μακριά την θαμπάδα.

#2 Κάντε τακτικά θεραπείες

Οι θεραπείες δεν γίνονται μόνο στο κομμωτήριο. Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε μια θεραπεία στο σπίτι, όπως μια μάσκα μαλλιών ή να χρησιμοποιήσετε conditioner, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών και την κατάστασή τους.

Ενώ το σαμπουάν έχει σχεδιαστεί ειδικά για να καθαρίζει τον ιδρώτα, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα προϊόντα μαλλιών, το conditioner κάνει τα μαλλιά πιο απαλά και ευκολότερα στη διαχείριση. Προστατεύει επίσης τις τρίχες από την φθορά, ενισχύοντας την λάμψη τους.

#3 Περιποίηση που διαρκεί με leave-in προϊόντα

Τα leave-in προϊόντα παρέχουν επιπλέον υγρασία στα μαλλιά, τα προστατεύουν από τη φθορά και βοηθούν στο ξεμπέρδεμα μετά το λούσιμο. Σχεδόν κάθε τύπος μαλλιών – σγουρά ή ίσια, φυσικά ή βαμμένα – μπορεί να ωφεληθεί από τη χρήση τους αλλά ωφελούν ιδιαίτερα τα εύθραυστα ή κατεστραμμένα μαλλιά.

Εάν οι οδηγίες της εκάστοτε φόρμουλας δεν σας συστήνουν κάτι διαφορετικό, ψεκάστε τα μαλλιά σας με το προϊόν από την μέση και κάτω. Στην συνέχεια με μια φαρδιά βούρτσα, χτενίστε τα μαλλιά σας από πάνω προς τα κάτω για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.

Ολοκληρώστε με τα προϊόντα styling σας και, στη συνέχεια, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά ή στεγνώστε με το πιστολάκι.

#4 Μην ξεχνάτε την θερμοπροστασία

Ορισμένοι θεωρούν ότι είναι περιττό βήμα αλλά κάνουν μεγάλο λάθος, μιας και η θερμότητα μπορεί να ξηράνει την τρίχα, αποδυναμώνοντάς την. Για να προστατέψετε λοιπόν, τα μαλλιά σας μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε θερμοπροστατευτικό προϊόν πριν την χρήση θερμών εργαλείων για hairstyling.

Όταν εφαρμόζετε την θερμοπροστατευτική φόρμουλα δημιουργείται ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από κάθε τρίχα, αποτρέποντας την έκθεση της επιδερμίδας σε υπερβολική θερμότητα.

#5 Προσέξτε τα εργαλεία styling που επιλέγετε

Κι όμως τα εργαλεία styling που χρησιμοποιείται διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο για την υγεία των μαλλιών από αυτό που πιστεύετε. Για αυτό, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε εργαλεία που όχι μόνο σας βοηθούν να υλοποιήσετε τα χτενίσματα που οραματίζεστε αλλά ταυτόχρονα σέβονται την τρίχα και δεν την καταστρέφουν.

Σύμμαχός σε αυτό είναι το πιστολάκι μαλλιών Dyson Supersonic HD07 Ionic, που διαθέτει υψηλή ισχύ με δυνατή ροή αέρα για γρήγορο στέγνωμα και φορμάρισμα των μαλλιών. Έρχεται εξοπλισμένο με λειτουργία ιονισμού μια τεχνολογία που βοηθάει στο να μην ηλεκτρίζονται τα μαλλιά, προσφέρει περισσότερο όγκο και δεν επιτρέπει το φριζάρισμά τους.

Έχει μακρύ καλώδιο, που επιτρέπει την ελευθερία κινήσεων και το καθιστά βολικό κατά τη χρήση του. Επιπλέον, διαθέτει φυσούνα για το φορμάρισμα των σπαστών ή σγουρών μαλλιών. Η ροή του αέρα κατανέμεται κατά μήκος της τρίχας, ενισχύοντας τον όγκο και μειώνοντας το φριζάρισμα κατά το στέγνωμα.

inSports

Ώρα τίτλου: Ολυμπιακός και ΑΕΚ μάχονται για το πρωτάθλημα

Στις 19:30 ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στον πέμπτο τελικό, που θα κρίνει τον τίτλο στη φετινή Handball Premier.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024