Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Νέα αναβολή από το ΣτΕ στη συζήτηση για ακύρωση κατασκευής του Flyover

Θεσσαλονίκη: Νέα αναβολή από το ΣτΕ στη συζήτηση για ακύρωση κατασκευής του Flyover

Έπειτα από αίτημα που κατέθεσε το ελληνικό δημόσιο - «Το δημόσιο επιβεβαιώνει την παρατυπία του» ήταν η πρώτη αντίδραση του νομικού εκπροσώπου του Συνδέσμου Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών

Αναβολή για τις 16 Οκτωβρίου 2024 έλαβε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η συζήτηση επί των αιτήσεων ακύρωσης της κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη.

Η συζήτηση αναβλήθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία της διαβούλευσης, η οποία θα είναι σε ισχύ έως τις 19 Ιουλίου 2024.

Η αντίδραση του Συνδέσμου Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών

«Εδώ έρχεται και δημιουργείται το νομικό ανακόλουθο: ενώ ο νόμος προβλέπει η διαβούλευση να γίνεται πριν την έκδοση απόφασης, εδώ γίνεται το αντίθετο. Το δημόσιο επιβεβαιώνει την παρατυπία του και προσπαθεί να τη θεραπεύσει με μία λάθος διαδικασία», αναφέρει σε δηλώσεις του στο thestival.gr ο νομικός εκπρόσωπος του Συνδέσμου Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών, Αλέξανδρος Αδαμίδης.

Μάλιστα, όπως εξηγεί ο ίδιος, η κίνηση του δημοσίου να θέσει σε διαβούλευση το έργο, θα αναγκάσει τους αρμόδιους φορείς να τοποθετηθούν επίσημα για την κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά 52 φορείς αντιδρούν στην κατασκευή του Flyover

«Θα κληθούν όλοι οι υπεύθυνοι φορείς, οι δήμοι, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι διάφοροι φορείς των εμπορικών συλλόγων, τα σωματεία της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, πολίτες, οι 52 φορείς που αντιδρούν, να καταθέσουν επίσημα τις απόψεις του. Αφενός με αυτόν τον τρόπο θα αποτυπωθεί επίσημα η αντίδραση των πολιτών στο κακοσχεδιασμένο έργο και αφετέρου θα αποκρυσταλλωθεί δημόσια η άποψη των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι λένε τις μισές ημέρες της εβδομάδας “ναι στην κατασκευή του έργου”, τις άλλες μισές λένε “ίσως και υπό προϋποθέσεις” και την Κυριακή… έχει μπάλα», πρόσθεσε ο κ. Αδαμίδης.

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των 52 φορέων που αντιδρούν στην κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κοινωνικές και νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

Sports in

Oι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 θα έχουν οικονομικό όφελος 9 δισ. ευρώ

Το εκτιμώμενο κόστος της διοργάνωσης έχει φτάσει τα 8,9 δισ και είναι ανεβασμένο κατά 16% σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024