Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Νέα επίθεση στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας

Ουκρανία: Νέα επίθεση στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ στοχοποιείται σχεδόν καθημερινά από πλήγματα των ουκρανικών δυνάμεων

Ένας άνδρας σκοτώθηκε και δύο ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από θραύσματα από ουκρανικά drones που καταρρίφθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

«Προς μεγάλη μας λύπη, ένας πολίτης σκοτώθηκε, από θραύσματα», κοντά στο χωριό Μπελενκόγιε, στο δυτικό μέρος της περιοχής του Μπέλγκοροντ, έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

Συνεχή πλήγματα ουκρανικών δυνάμεων

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ στοχοποιείται σχεδόν καθημερινά από πλήγματα των ουκρανικών δυνάμεων. Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν στις 10 Μαΐου επίθεση στην άλλη πλευρά των συνόρων, στην ουκρανική περιοχή του Χαρκόβου, κυρίως για να βάλουν τέλος, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε αυτές τις επιθέσεις.

Σήμερα, άλλος άμαχος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο ίδιο χωριό του Μπελενκόγιε, σύμφωνα με τον Γκλάντοκφ, ενώ μία γυναίκα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Τσεμπέκινο, στο νότιο τμήμα της περιοχής του Μπέλγκοροντ.

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) έπληξε επίσης συρμό του προαστιακού σιδηροδρόμου που κυκλοφορούσε χωρίς επιβάτες στην περιοχή και οι σιδηροδρομικές τροχιές υπέστησαν ζημιές μεταξύ των χωριών Ναουμόβκα και Οκτιαμπρσκόγιε (νότια) δήλωσε ο Γκλάντκοφ.

Εξουδετερώθηκαν τρία drones

Το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα εξουδετέρωσε τρία ουκρανικά drones στην περιοχή του Μπέλγκοροντ και ένα ακόμα στην περιοχή της Καλούγκα, σε απόσταση 140 χλμ νοτιοδυτικά της Μόσχας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Σήμερα το πρωί, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν επίσης ρουκέτες του συστήματος Grad στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι ρωσικές περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία αποτελούν τακτικά στόχο επιθέσεων με drones και ουκρανικών πληγμάτων, που εξαπολύονται ως αντίποινα στους βομβαρδισμούς πόλεων της Ουκρανίας από τη Ρωσία εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

inSports

Ολυμπιακός: Ξεσηκωμός και στον Άγιο Νικόλαο για τις κούπες του Conference και του Youth League (pics)

Τα τρόπαια του Conference και Youth League έκαναν την τελευταία τους στάση στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024