Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αταλάντα- Λεβερκούζεν: Η πρώτη κούπα κρίνεται στο Δουβλίνο

Αταλάντα- Λεβερκούζεν: Η πρώτη κούπα κρίνεται στο Δουβλίνο

Αταλάντα και Λεβερκούζεν μονομαχούν απόψε (22/5, 22.00) στο Aviva Stadium του Δουβλίνου με στόχο να κατακτήσουν το τρόπαιο του Europa League.

Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός της σεζόν 2023/24 διεξάγεται απόψε (22:00, Cosmote Sport 1) στο Aviva Stadium του Δουβλίνου, με την Αταλάντα να αντιμετωπίζει την Λεβερκούζεν με έπαθλο την κούπα του Europa League.

Η ομάδα του Μπέργκαμο έχει ως στόχο να γίνει η πρώτη σε ολόκληρη τη σεζόν που θα νικήσει την Λεβερκούζεν για να πάρει το τρόπαιο, ενώ οι «ασπιρίνες» θα θελήσουν να διασφαλίσουν ως κόρη οφθαλμού το αήττητο σερί τους, προκειμένου να κατακτήσουν το Europa League.

Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι κατάφερε να επιστρέψει στο Champions League έχοντας καπαρώσει θέση στην πρώτη πεντάδα της Serie A και θέλει να πανηγυρίσει επιτέλους τίτλο, καθώς μία εβδομάδα πριν έχασε το Κύπελλο Ιταλίας ενάντια στη Γιουβέντους.

Από την άλλη, η Μπάγερ βρίσκεται στην καλύτερη φάση ολόκληρης της ιστορίας της. Η ομαδάρα του Τσάμπι Αλόνσο κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο στην Bundesliga και μάλιστα το έπραξε αήττητη, μπορώντας παράλληλα να κάνει αήττητο τρεμπλ.

Οι παίκτες της Λεβερκούζεν αρνούνται να χάσουν και μετρούν φέτος 51 ματς χωρίς ήττα, με τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας απέναντι στην Καϊζερσλάουτερν να ακολουθεί.

Οι Γερμανοί θα παραταχθούν πλήρεις, ενώ οι Ιταλοί δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του αρχηγού τους, του Ντε Ρον, ο οποίος είναι τραυματίας και πολύ μεγάλη απώλεια για τους «Μπεργκαμάσκι».

Οι πιθανές ενδεκάδες

Αταλάντα: Μούσο, Τζιμσίτι, Χίεν, Κολάσινατς, Ζαπακόστα, Πάσαλιτς, Έντερσον, Ρουτζέρι, Ντε Κετελάρε, Σκαμάκα, Κόπμαϊνερς
Λεβερκούζεν: Κόβαρ, Ταπσόμπα, Τα, Χινκάπι, Στάνιτιτς, Παλάσιος, Τζάκα, Γκριμάλντο, Αντλί, Φρίμπονγκ, Μπόνιφας

Sports in

Η απίθανη περιγραφή Ισπανού σπίκερ στο γκολ του Ελ Κααμπί (vid)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έβαλε το ιστορικότερο γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στη Φιορεντίνα και έδωσε το ευρωπαϊκό στους ερυθρόλευκους, με τον Ισπανό σπίκερ του ESPN να προσφέρει μία επική περιγραφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024