Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Με ισχυρό ΚΚΕ να δεχθεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης

Κουτσούμπας: Με ισχυρό ΚΚΕ να δεχθεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι η κυβέρνηση περνάει νόμους «με τη στήριξη που της προσφέρει μια συναινετική αντιπολίτευση σε κρίσιμα ζητήματα»

Το ΚΚΕ είναι ο «συνεπής αντίπαλος» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων της, δήλωσε Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και κάλεσε τους πολίτες να στείλουν ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση.

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ τόνισε πως το βράδυ των εκλογών θα πρέπει να δεχθεί πλήγμα η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης, «που είναι ο σημερινός διαχειριστής των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της ΕΕ».

«Επαίσχυντη η Συμφωνία των Πρεσπών – Έγινε μόνο και μόνο για να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ»

«Θα πρέπει να την κοντύνει πάρα πολύ ο λαός», σημείωσε χαρακτηριστικά για την κυβέρνηση του Κυειάκου Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι θα πρέπει «να νιώθει ακόμη περισσότερο την ανάσα του λαϊκού κινήματος».

Επίσης, προσέθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον Real Fm, «θα πρέπει να αποδοκιμαστούν εκείνες οι δυνάμεις που βρίσκονται στην αντιπολίτευση και προσπαθούν να ξαναζεστάνουν μια σούπα νέων αυταπατών, ότι δήθεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση μέσα σε αυτή την ένωση», ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση περνάει νόμους με τη στήριξη που της προσφέρει «μια συναινετική αντιπολίτευση» σε κρίσιμα ζητήματα.

«Η ακρίβεια δεν λύνεται με επιστολές»

Αναφερόμενος στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας, ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τις προτάσεις του ΚΚΕ, που έχουν καταψηφιστεί από τα άλλα κόμματα, για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε καύσιμα και ενέργεια, καθώς και για αυξήσεις μισθών και συντάξεων.

Ανέδειξε ακόμη τις «πραγματικές» – όπως είπε – αιτίες για την ακρίβεια, που σχετίζονται «με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ίδια την καπιταλιστική αγορά, όπως την ‘πράσινη μετάβαση’, τις ‘ελευθερίες’ της Συνθήκης του Μάαστριχτ, την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων, την επεκτατική πολιτική που έδωσε ζεστό χρήμα στους ομίλους, το εμπάργκο προς την Ρωσία» κ.ά.

«Όλα αυτά είναι ένα κουβάρι και αυτά δεν λύνονται με επιστολές», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως η απάντηση της Κομισιόν στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλάει για «επιτάχυνση της πολιτικής που προκάλεσε την ακρίβεια».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε μόνο για να μπει η Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ»

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπενθύμισε πως, από την πρώτη στιγμή, το ΚΚΕ είχε πει πως αυτή η Συμφωνία «είναι επαίσχυντη» και έγινε μόνο και μόνο για να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ, ενώ δεν έλυσε ζητήματα διμερών διαφορών.

«Το ΝΑΤΟ σημαίνει αποσταθεροποίηση και όχι σταθερότητα της περιοχής», υπογράμμισε, προειδοποιώντας πως «ήδη το βλέπουμε στα Βαλκάνια», τα οποία θα είναι το επόμενο μέτωπο που θα ανοίξει.

inSports

Ολυμπιακός: Ξεσηκωμός και στον Άγιο Νικόλαο για τις κούπες του Conference και του Youth League (pics)

Τα τρόπαια του Conference και Youth League έκαναν την τελευταία τους στάση στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024