Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Διαμάχη παρατάξεων για την πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές

Διαμάχη παρατάξεων για την πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές

Οι φοιτητικές παρατάξεις ανακοινώνουν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, τα οποία για μία ακόμα χρονιά διαφέρουν, με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την Πανσπουδαστική να πανηγυρίζουν για την «πρωτιά» τους.

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, με τις παρατάξεις να ξεκινούν την ανάρτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ωστόσο, για μια ακόμα φορά δεν θα υπάρχουν κοινά αποτελέσματα, με τις οργανώσεις να δίνουν η κάθε μία τα δικά τους συγκεντρωτικά αποτελέσματα, καθώς και ξεχωριστά ανά σχολή ή φοιτητικό σύλλογο.

Πρώτοι και… πρώτοι

Τη νίκη στις εκλογές πανηγυρίζει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία έσπευσε να ανακοινώσει ότι «εκτιμά ότι θα είναι και πάλι πρώτη, διατηρώντας τα ποσοστά της, βαδίζοντας προς την 37η συνεχόμενη νίκη της».

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ίδια συγκεντρώνει ποσοστό 49,03% έναντι 17,55% της ΠΚΣ και 6,61% της ΠΑΣΠ. Ακολουθούν ΕΑΑΚ με 5,95% και Δίκτυο 0,51%, ενώ ποσοστό 17,84% συγκεντρώνουν οι υπόλοιποι συνδιασμοί.

Ομαλά εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από την πλευρά της, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας κατηγορεί τη «γαλάζια» παράταξη υποστηρίζοντας ότι «η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική».

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, όπως δημοσιεύονται από τις εφορευτικές επιτροπές των σχολών, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η ΠΚΣ (με το ποσοστό ενσωμάτωσης στο 31,94%), έρχεται πρώτη με 44,76% έναντι 18,80% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και 5,87% των ΕΑΑΚ. Ακολουθούν ΠΑΣΠ με 3,46% και ATTACK με 2,90%, ενώ 18,90% συγκεντρώνουν οι υπόλοιπες παρατάξεις.

inSports

Σοκ στη Μίλγουολ: Έφυγε από την ζωή ο Ματίγια Σάρκιτς σε ηλικία 26 ετών

Θλίψη για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς έγινε γνωστό πως πέθανε λόγω λοίμωξης ο διεθνής τερματοφύλακας Ματίγια Σάρκιτς, ο οποίος έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Γουλβς, Μίλγουολ και Στόουκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024