Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αναστολή λειτουργίας για το εργοστάσιο της «Γιαννίτσης Group» από τον ΕΦΕΤ

Αναστολή λειτουργίας για το εργοστάσιο της «Γιαννίτσης Group» από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ «πάγωσε» την επαναλειτουργία του εργοστασίου μετά την πυρκαγιά και τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία.

Τις όποιες σκέψεις της εταιρείας «Γιαννίτσης Group» για άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου που παρασκευάστηκαν τα τρόφιμα που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε δεκάδες μαθητές και υπέστη σοβαρές ζημιές μετά τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή, «παγώνει» ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ο οποίος αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, με την υπ’ αριθμ. 5862/22.05.2024 απόφαση αναστέλλεται η λειτουργία του εργοστασίου τροφίμων «εωσότου διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέπουν την ασφαλή παραγωγή ειδών τροφίμων».

Μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας του εργοστασίου από τον ΕΦΕΤ, ακολούθησε η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ -ο οποίος είχε ζητήσει τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής- για την «αναστολή διανομής σχολικών γευμάτων στο δήμο Λαμιέων».

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ

«Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.»

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».

Κατόπιν της απόφασης αυτής αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

inSports

Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε πρόταση της Ίπσουιτς για τον Ιωαννίδη

Η Ίπσουιτς φέρεται να πρόσφερε 22,5 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Φώτη Ιωαννίδη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024