Σάββατο 01 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μαζική δηλητηρίαση σε μαθητές: 63 τα καταγεγραμμένα κρούσματα σε 7 δημοτικά σχολεία της Λαμίας

Μαζική δηλητηρίαση σε μαθητές: 63 τα καταγεγραμμένα κρούσματα σε 7 δημοτικά σχολεία της Λαμίας

Τα έντονα συμπτώματα εκδηλώνονταν αμέσως μόλις δοκίμαζαν το φαγητό τα παιδιά.

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των μαθητών που παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μετά την κατανάλωση του σχολικού γεύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης οι Διευθυντές των σχολείων που ανέλαβαν την καταμέτρηση των κρουσμάτων, ενημέρωσαν πως πρόκειται για 63 συνολικά μαθητές και από τα 7 σχολεία όπου παρουσιάστηκε το πρόβλημα.

Όπως αναφέρει το LamiaNow που επικοινώνησε με εκπαιδευτικούς και γονείς, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον αριθμό των ατόμων που ασθένησαν αφού τα σχολικά γεύματα διανέμονται μεν στα σχολεία αλλά οι μαθητές τα καταναλώνουν στο σπίτι τους.

Μεγάλος αριθμός των γευμάτων όμως στο σπίτι είτε καταναλώνεται από άλλα μέλη της οικογένειας οπότε κάποιοι έχουν ασθενήσει αλλά δεν έχουν καταγραφεί, είτε κάποιες οικογένειες τα διαθέτουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη είτε στα συσσίτια.

Στον εισαγγελέα Λαμίας οι γονείς

Γονείς βρέθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Λαμίας για να καταγγείλουν τα όσα συνέβησαν. «Κάθε πέντε λεπτά στις ομάδες μας, ενημερωνόμασταν και για ένα ακόμη κρούσμα. Κοινός παρανομαστής σε όλα τα περιστατικά ήταν το σχολικό γεύμα, αφού όσα παιδιά αρρώστησαν είχαν καταναλώσει το ίδιο φαγητό που μοιράστηκε στο σχολείο τους. Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι το ίδιο παρατηρήθηκε και σε άλλα σχολεία της πόλης, με παιδιά να εμφανίζουν τα συμπτώματα μόλις έφαγαν τις μερίδες τους.

Από το πρώτο κιόλας περιστατικό ενημερώσαμε τον Διευθυντή του Σχολείου μας, ο οποίος σήμερα έκανε καταγραφή των περιστατικών και όπως μας ενημέρωσε, πρόκειται για 17 παιδιά» δήλωσε λίγο πριν την είσοδο της στον εισαγγελέα η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας Μαρία Ζωγράφου.

Sports in

Ο Εμπαπέ διχάζει τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η άφιξη του Εμπαπέ στην Μαδρίτη διχάζει τον κόσμο της Ρεάλ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 01 Ιουνίου 2024