Πάντως, αντ' αυτού (του αρχηγού), «έφαγα τη σφαίρα» και «κώδικα τιμής», που θα σπάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, συναντάμε στην Κόζα Νόστρα, όχι σε «υποθέσεις ιδιωτών» στη Δημοκρατία
Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των μαθητών που παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μετά την κατανάλωση του σχολικού γεύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης οι Διευθυντές των σχολείων που ανέλαβαν την καταμέτρηση των κρουσμάτων, ενημέρωσαν πως πρόκειται για 63 συνολικά μαθητές και από τα 7 σχολεία όπου παρουσιάστηκε το πρόβλημα.
Όπως αναφέρει το LamiaNow που επικοινώνησε με εκπαιδευτικούς και γονείς, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον αριθμό των ατόμων που ασθένησαν αφού τα σχολικά γεύματα διανέμονται μεν στα σχολεία αλλά οι μαθητές τα καταναλώνουν στο σπίτι τους.
Μεγάλος αριθμός των γευμάτων όμως στο σπίτι είτε καταναλώνεται από άλλα μέλη της οικογένειας οπότε κάποιοι έχουν ασθενήσει αλλά δεν έχουν καταγραφεί, είτε κάποιες οικογένειες τα διαθέτουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη είτε στα συσσίτια.
Στον εισαγγελέα Λαμίας οι γονείς
Γονείς βρέθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Λαμίας για να καταγγείλουν τα όσα συνέβησαν. «Κάθε πέντε λεπτά στις ομάδες μας, ενημερωνόμασταν και για ένα ακόμη κρούσμα. Κοινός παρανομαστής σε όλα τα περιστατικά ήταν το σχολικό γεύμα, αφού όσα παιδιά αρρώστησαν είχαν καταναλώσει το ίδιο φαγητό που μοιράστηκε στο σχολείο τους. Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι το ίδιο παρατηρήθηκε και σε άλλα σχολεία της πόλης, με παιδιά να εμφανίζουν τα συμπτώματα μόλις έφαγαν τις μερίδες τους.
Από το πρώτο κιόλας περιστατικό ενημερώσαμε τον Διευθυντή του Σχολείου μας, ο οποίος σήμερα έκανε καταγραφή των περιστατικών και όπως μας ενημέρωσε, πρόκειται για 17 παιδιά» δήλωσε λίγο πριν την είσοδο της στον εισαγγελέα η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας Μαρία Ζωγράφου.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου