Νέα Αριστερά για αθώωση των 9 διασωθέντων της Πύλου: Ηχηρή απάντηση σε όσους πήγαν να συγκαλύψουν το έγκλημα
«Δεν θα αποδεχτούμε τη μετατροπή της Μεσογείου σε υγρό τάφο», επισημαίνει η Νέα Αριστερά
Hχηρή απάντηση είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, σημειώνει η Νέα Αριστερά για την αθώωση των 9 Αιγυπτίων μεταναστών στη δίκη για το ναυάγιο της Πύλου.
Ακολούθως η Νέα Αριστερά προσθέτει ότι «είναι μια ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν το κράτος δικαίου, να συγκαλύψουν το έγκλημα της Πύλου, να αποσιωπήσουν τις κρατικές ευθύνες και να σπείρουν το μίσος και τον φόβο».
«Δεν θα αποδεχτούμε τη μετατροπή της Μεσογείου σε υγρό τάφο»
Η Νέα Αριστερά τονίζει πως «οι 9 Αιγύπτιοι διασωθέντες που χαρακτηρίστηκαν από κυβερνητικούς παράγοντες, μέσα ενημέρωσης, δημοσιολογούντες και κάθε λογής ακροδεξιούς ως διακινητές κρίθηκαν αθώοι. Ενώ το δικαστήριο έκανε δεκτή τη βασική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης περί μη δικαιοδοσίας των ελληνικών αρχών να διώξουν και να δικάσουν την υπόθεση ενός ναυαγίου, το οποίο σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια ΝΔ της Πύλου».
Στη συνέχεια αναφέρει ότι «η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των προσφύγων, των ανθρώπων που αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο δεν θα περάσουν. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το ναυάγιο της Πύλου πρέπει να αναζητηθούν. Οι ευθύνες να αποδοθούν».
Καταληκτικά η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει πως «θα δώσουμε τον αγώνα δίπλα σε όσους δεν βάζουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη στο ζύγι. Θα δώσουμε τη μάχη απέναντι στην Ευρώπη Φρούριο, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα των επαναπροωθήσεων, απέναντι στην ηγεμονία των εθνικιστικών και ακροδεξιών φωνών, εντός και εκτός της χώρας. Δεν θα συνηθίσουμε στον θάνατο, δεν θα αποδεχτούμε τη μετατροπή της Μεσογείου σε υγρό τάφο».
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: best-tv.gr
- Γεύμα εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με τον Αρχιεπίσκοπο και μέλη της Ιεράς Συνόδου
- Προσφέρουμε τροφές για 50 αδέσποτες γατούλες – Στο πλευρό τους εθελόντρια
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (5/6): Δράση με Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και Roland Garros
- Παράνομος τζόγος: Φρένο στις τράπεζες για τα κέρδη από μη αδειοδοτημένους παρόχους
- Άννα Πρέλεβιτς: Οι πρώτες ημέρες με τις δίδυμες κόρες της που γεννήθηκαν πρόωρα
- ΣΥΡΙΖΑ: Χώρο στην ΕΛΑΣ ή μέτωπο στον Τσίπρα – Ανάμεσα σε παραιτήσεις και αμφισβήτηση ο Φάμελλος
- Δείπνο στην Αθήνα για Σπανούλη και Μάικ Τζέιμς (pic)
- Τραμπ: «Όμορφος καθαρός άνθρακας» – Πακέτο 700 δισ. στη βιομηχανία ορυκτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442