Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Είναι λογική αυτή η αποθέωση που απολαμβάνει ο Λουτσέσκου. Οι δύο από τους τέσσερις τίτλους πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ, φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Και βλέποντας την απόσταση των πέντε ετών (2019-’24) του ενός από του άλλου, αντιλαμβάνεσαι πως ο Ρουμάνος προπονητής τους κατέκτησε με δύο διαφορετικές ομάδες. Αυτό σημαίνει πως «έχτισε» δύο διαφορετικά σύνολα.

Το πρώτο ήταν με έμπειρους ποδοσφαιριστές, σε μια σειρά χρόνων που ο ΠΑΟΚ έχοντας υψηλό μπάτζετ, κοιτούσε ψηλά. Η τωρινή ομάδα, με το σαφώς χαμηλότερο διαθέσιμο ποσό για μεταγραφές, περιλάμβανε στο πλάνο την αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες και παράλληλα ήθελε παίκτες-στοιχήματα που έπρεπε να βγάλουν ασπροπρόσωπους τους υπεύθυνους και δη τον προπονητή. Τι έκανε ο Λουτσέσκου; Πήρε, χωρίς να το φωνάζει, πολλά από τους περισσότερους.

Αν κάποιος ψάχνει μια σταθερά στον ΠΑΟΚ που αναδείχθηκε πρωταθλητής, πρόκειται για τον Κοτάρσκι.

Ο γκολκίπερ έπαιξε σε 34 παιχνίδια, βασικός και αναντικατάστατος, τις περισσότερες φορές παρών στα δύσκολα και ουδείς τον αμφισβητεί.

Ο Ντεσπόντοφ των 11 γκολ υπήρξε ο οδηγός της ομάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ηταν πρωταγωνιστής σε νίκες σε ντέρμπι (ας θυμηθούμε την αναμέτρηση με τον ΠΑΟ στην Τούμπα και στην κανονική διάρκεια), αληθινά εντυπωσιακός όταν βρισκόταν σε φόρμα, στο φινάλε όμως δεν ήταν πάντα μόνιμος στην ενδεκάδα και κατά συνέπεια έχασε έδαφος.

Ο Κωνσταντέλιας υπήρξε η αποκάλυψη. Όχι σε ό,τι αφορούσε στο ταλέντο του- αυτό το γνώριζαν όλοι. Κυρίως εδώ μιλάμε για το πόσο τον χρησιμοποίησε ένας τεχνικός που πολλοί θεωρούν ότι προτιμά τους έμπειρους. Τον Κωνσταντέλια τον εμπιστεύτηκε σε 34 ματς και ο πιτσιρικάς έμαθε κοντά στον Λουτσέσκου να βρίσκει δίχτυα: σημείωσε εννιά γκολ.

Ο Μεϊτέ ήταν ο πλέον κομβικός στη μεσαία γραμμή. Εψαχνε ένα σημείο αναφοράς ο ΠΑΟΚ στα χαφ, έφερε από τη Μπενφίκα τον υψηλόσωμο Γάλλο μέσο, δεν ενθουσιάστηκε το κοινό, αλλά πολύ σύντομα ο Μεϊτά έδειξε την ποιότητά του και απλά συζητείτο ποιος θα τον πλαισιώσει στον άξονα.

Ο δε Τάισον των 36 ετών και των πέντε γκολ, κατέθεσε την ηγετική του στόφα την ώρα που έπρεπε. Στα τελευταία ντέρμπι της περιόδου. Γκολ με τον ΠΑΟ στην Τούμπα, γκολ με τον Αρη στο Κλ. Βικελίδης. Τι άλλο να ζητήσεις από έναν παίκτη, ο οποίος σε προχωρημένη ηλικία άφησε την πατρίδα του και επέστρεψε στην Ευρώπη, δείχνοντας πως δεν το έκανε απλά για τα τελευταία ένσημα;

Και για το τέλος: όταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της. Το είπε ο Λουτσέσκου. Γιατί ένεκα της πίστης πως όλα γίνονται έκανε 2-2 το 0-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια και το 1-2 στην Τούμπα 3-2. Σε αυτά τα παιχνίδια με την ΑΕΚ κρίθηκαν πολλά.

Sports in

Οι εντυπωσιακές ενέργειες των «μικρών» και τα… χορευτικά του Τσικίνιο στην Ολλανδία (vid)

Δείτε φάσεις και γκολ από τη χθεσινή (25/7) προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024