Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ethereum: Χάκερ-διάνοιες χρειάστηκαν 12΄΄ για να κλέψουν 25 εκατ. δολάρια σε crypto

Ethereum: Χάκερ-διάνοιες χρειάστηκαν 12΄΄ για να κλέψουν 25 εκατ. δολάρια σε crypto

Οι αδελφοί Περέρ-Μπρούνο, 24 και 28 ετών, κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν για κακό σκοπό όσα έμαθαν στο MIT.

Δύο αδέλφια που σπούδασαν μαθηματικά και επιστήμη υπολογιστών στο MIT συνελήφθησαν στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε 12 δευτερόλεπτα, μια τεχνική που όπως φαίνεται χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία του κυβερνοεγκλήματος.

Ο Άντον Περέρ-Μπρούνο, 24 ετών, και ο Τζέιμς Περέρ-Μπρούνο, 28 ετών, αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 20 ετών έκαστος αν βρεθούν ένοχοι για τις κατηγορίες της ηλεκτρονικής απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει σε αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα του blockchain»

«Οι αδελφοί Περέρ-Μπουένο έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα Ethereum μέσω ενός τεχνολογικά προηγμένου τακτικής, την οποία σχεδίαζαν για μήνες αλλά εκτέλεσαν σε λίγα δευτερόλεπτα» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Δικαιοσύνης Λίσα Μόνακο.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης, η οποία ήταν «το πρώτο σχέδιο στο είδος του» συμμετείχαν πράκτορες της φορολογικής υπηρεσίας IRS, είπε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το δίδυμο χρησιμοποίησε εξειδικευμένες γνώσεις που απέκτησαν «σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου» προκειμένου να παραβιάσουν τη διαδικασία με την οποία επικυρώνονται οι συναλλαγές του Ethereum.

Τα αδέλφια κατηγορούνται ότι εκμεταλλεύτηκαν τα πρωτόκολλα ασφάλειας που χρησιμοποιούνται για την επικύρωση των συναλλαγών στο blockchain του Ethereum, ένα δημόσιο αρχείο όπου καταγράφονται όλες οι συναλλαγές με το κρυπτονόμισμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αξιοποίησαν ένα κενό ασφάλειας στο λογισμικό MEV-boost, το οποίο χρησιμοποιούν οι περισσότεροι «ελεγκτές» που αναλαμβάνουν να εγκρίνουν τις συναλλαγές πριν την καταχώρισή τους στο blockchain.

«Το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει σε αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα του blockchain» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέμιαν Ουίλιαμς.

Στέλεχος του δικτύου Ethereum ήρθε σε επαφή με τους αδελφούς Περέρ-Μπουένο, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα κλοπιμαία και προσπάθησαν να τα ξεπλύνουν.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024