Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής (10/5) ότι «έντονες μάχες» μαίνονται σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, καθώς η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα μεγάλης κλίμακας χερσαία επίθεση στη βορειοανατολική Ουκρανία.
«Σημειώνονται έντονες μάχες σε όλη τη γραμμή του μετώπου», είπε ο Ζελένσκι σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων.
Η Ουκρανία στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή του Χάρκιβ και απαντά στη ρωσική επίθεση με δυνάμεις πυροβολικού και drones
«Συζητήσαμε για αμυντικές ενέργειες και (τρόπους) για να ενισχύσουμε τις θέσεις μας στην περιοχή του Χάρκιβ» (βορειοανατολικά), πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι η Ουκρανία στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή του Χάρκιβ και απαντά στη ρωσική επίθεση με δυνάμεις πυροβολικού και drones.
Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι το Κίεβο θα απαντήσει στη νέα ρωσική πρόκληση με ισχύ και κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παράσχουν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια.
Today, Russian forces attempted to expand their operations against Ukraine in the Kharkiv region. We know the size of the occupiers’ forces and their intentions. Our warriors, artillery, and drones are fighting back against the occupier.
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) May 10, 2024
ΗΠΑ: Η Ρωσία σίγουρα θα εντείνει τις επιθέσεις της
Παράλληλα ο Λευκός Οίκος εκτίμησε ότι η Ρωσία «σίγουρα θα εντείνει τις επιθέσεις της και θα διατηρήσει περισσότερους στρατιώτες» στη βορειοανατολική Ουκρανία μέσα «τις επόμενες εβδομάδες» και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» κατά μήκος των συνόρων.
«Δεν αναμένουμε κάποια σημαντική πρόοδο» από τα ρωσικά στρατεύματα, ωστόσο, πρόσθεσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, καταλήγοντας ότι: «έχουμε εμπιστοσύνη στις ουκρανικές δυνάμεις και εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να τις στείλουμε (…) τα όπλα που χρειάζονται για να αμυνθούν από αυτές τις επιθέσεις».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας