Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Ιμπόρα είχε «γκρεμίσει» το όνειρο της Φιορεντίνα (vids+pics)

Όταν ο Ιμπόρα είχε «γκρεμίσει» το όνειρο της Φιορεντίνα (vids+pics)

Ο Βιθέντε Ιμπόρα τη σεζόν 2014/2015 αγωνιζόταν στη Σεβίλλη, όταν η ισπανική ομάδα απέκλεισε την Φιορεντίνα στα ημιτελικά του Europa League.

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα. Το ζευγάρι του φετινού τελικού του Europa Conference League, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι Ερυθρόλευκοι με σπουδαίες εμφανίσεις κατάφεραν να βγάλουν νοκ-άουτ την Άστον Βίλα, που ήταν το φαβορί για την κατάκτηση της φετινής διοργάνωσης και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Europa Conference League. Οι Βιόλα από την άλλη, επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ και θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά (σ.σ πέρσι είχαν ηττηθεί στον τελικό από την Γουέστ Χαμ με 2-1).

Όπως είναι απόλυτα λογικό, ο Ολυμπιακός τις τελευταίες ώρες είναι θέμα συζήτησης στην Ιταλία, με τις ιστοσελίδες στη γειτονική χώρα να γράφουν συνεχώς για τον σπουδαίο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Ένας από αυτούς που έχουν την τιμητική τους είναι ο Βιθέντε Ιμπόρα, με την παρουσία του στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ να ξυπνάει άσχημες μνήμες στη Φιορεντίνα.

«Ο Ιμπόρα είχε γκρεμίσει το όνειρο της Φιορεντίνα πριν από εννιά χρόνια», γράφει μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα «violanews.com». To κείμενο αναφέρεται στον αποκλεισμό των Βιόλα από την Σεβίλλη τη σεζόν 2014/2015 στα ημιτελικά του Europa League. Εκείνη την περίοδο στην ισπανική ομάδα αγωνιζόταν ο Βιθέντε Ιμπόρα, ο οποίος μάλιστα είχε παίξει και στα δύο παιχνίδια.

Δύο νίκες για τη Σεβίλλη, με συνολικό σκορ 5-0

Στις 7 Μαΐου η Σεβίλλη είχε υποδεχθεί την Φιορεντίνα στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» και είχε επικρατήσει με 3-0, με τον Ιμπόρα να μπαίνει ως αλλαγή στο 73’ αντί Στεφάν Μπια. Τα γκολ για τους Ανδαλουσιάνους είχαν πετύχει οι Αλέις Βιδάλ (17’, 52’) και Γκαμειρό (75’).

Μια εβδομάδα αργότερα οι (14/5) οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη Φλωρεντία, με τη Σεβίλλη επικρατεί με 2-0 και με 2/2 να παίρνει πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό. Ο Ιμπόρα είχε παίξει και πάλι ως αλλαγή, με τον Ιβηρα να μπαίνει στο 55’ αντί του Μπανέγκα. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους είχαν πετύχει οι Μπάκα (22’) και Καρίσο (27’).

«Ο Ιμπόρα είχε αγωνιστεί ως αλλαγή και στα δύο παιχνίδια, βοηθώντας την ομάδα του να ελέγξει τον χώρο του κέντρου», τονίζει το «violanews.com», το οποίο στη συνέχεια μάλιστα αναφέρει ότι στα ημιτελικά του φετινού Europa Conference League ο Ιμπόρα απέκλεισε τον τότε προπονητή του στη Σεβίλλη και νυν τεχνικό της Άστον Βίλα, Ουνάι Έμερι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τη σεζόν 2014/2015 η Σεβίλλη, μετά την επιβλητική πρόκριση επί της Φιορεντίνα, είχε αντιμετωπίσει στον τελικό την Ντνίπρο και είχε επικρατήσει με 3-2. Ο Ιμπόρα είχε ολοκληρώσει τη σεζόν με 41 εμφανίσεις, 9 γκολ και 2 ασίστ στο ενεργητικό του.

Φέτος, μέχρι στιγμής ο έμπειρος Ισπανός μέσος έχει 28 συμμετοχές, με 1 γκολ σε 1.207 λεπτά. Συνολικά στην καριέρα του έχει 582 παιχνίδια, με 55 γκολ και 22 ασίστ.

Sports in

Σπουδαία ανατροπή με… ένα πόδι από τον Τζόκοβιτς και πρόκριση στα προημιτελικά (3-2, vids)

Ο Σέρβος σούπερ σταρ αν και έπαιζε από την αρχή του δεύτερου σετ με πρόβλημα στο γόνατο, κατάφερε να γυρίσει το 1-2 στο παιχνίδι με τον Φρανσίσκο Τσερούντολο και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024