Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αν δεν πιστεύεις στα θαύματα, δεν τα συναντάς

Αν δεν πιστεύεις στα θαύματα, δεν τα συναντάς

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ζήτησε από τον Ολυμπιακό δύο μήνες πριν να «πιστέψει». Και όσα συμβαίνουν δύο μήνες μετά, απλά δεν έχουν προηγούμενο

«Αν δεν πιστεύεις στα θαύματα, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως αποκλείεται να συναντηθείς μαζί τους» είπε κάποτε ένας σπουδαίος λογοτέχνης. Και η αλήθεια είναι πως εκείνο το μεσημέρι Δευτέρας στον Ρέντη, πάνω στη φούρια αφενός για τη γνωριμία προπονητή-ποδοσφαιριστών αφετέρου για την υποχρέωση να ξεκινήσει μια ώρα αρχύτερα η προετοιμασία για τη Φερεντσβάρος, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το είπε στους ποδοσφαιριστές του: Τους προέτρεψε να ακολουθούσουν την ιδέα του και «ίσως να μην πιστεύεται και εσείς πόσο καλά μπορούν να γίνουν όλα». Τους έταξε με έναν τρόπο, ένα θαύμα ο 63χρονος

Και η αλήθεια είναι πως οι ποδοσφαιριστές του, γρήγορα τον πίστεψαν. Ίσως γιατί είχαν φρέσκα όσα απίθανα έκανε πέρσι με τη Σεβίλλη. Ίσως πάλι απλά επειδή δεν είχαν άλλη επιλογή. Τον πίστεψαν όμως. Και τον πίστεψε, όχι μια αλλά δύο φορές, τη δεύτερη νύχτα του 1-4 με τη Μακάμπι ανανεώνοντας του το συμβόλαιο, και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και έγινε αυτή η πίστη, το σήμα κατατεθέν μιας προσπάθειας.

Και άρχισαν σταδιακά να πιστεύουν και εκείνοι που χθες βράδυ ήταν αμέτρητοι. Και έγινε αυτό στην πορεία κάτι μεγάλο, κάτι απίθανο. Κάτι σχεδόν πάνω από το ποδόσφαιρο. Η πίστη ότι το 1-4 μπορεί να ανατραπεί με 1-6. Ότι ο Κωνσταντίνος Τζολάκης θα έρθει -από τη μια συμμετοχή πριν την αλλαγή προπονητή- και θα πιάσει τρία πέναλτι στην Πόλη. Ότι ο Γιόβετιτς, ο Ιμπόρα, ο Κίνι όλοι θα επανεμφανιστούν την κατάλληλη στιγμή προσφέροντας όχι λύσεις αλλά… παραστάσεις. Ότι μπορεί άμα λάχει να πάρει όπλο και να βρει στον πόλεμο και ένα μικρό παιδί με μια προπόνηση με την ομάδα, ο Αποστολόπουλος, για να παίξει 20 λεπτά σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

«Είναι πολύ κοντά με τους παίκτες. Έχει τη στόφα και ξέρει τι σημαίνει να πηγαίνει μια ομάδα σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μας έδωσε όλα τα φόντα. Δεν λέει πολλά, μόνο όσα χρειάζεται κάθε φορά» αποκάλυψε για τον Βάσκο μέντορα ο Παναγιώτης Ρέτσος. Έναν πάγκο δίπλα ο πολύς Ουνάι Έμερι χάνοντας μαζί με αυγά και με καλάθια και την ψυχραιμία του τα έβαλε κάποια στιγμή με τον Βιθέντε Ιμπόρα: Με κάποιον που κέρδισε μαζί τέσσερα Europa League.

Τόσο εκνευρισμένος από τον τρόπο που ο Μεντιλίμπαρ του έβαλε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσια: Ξανά και ξανά σε μια εβδομάδα. Δέκα ημιτελικούς να έπαιζε ο Ολυμπιακός με την 4η της Premier League, Άστον Βίλα, δεν έχανε ποτέ. Το γιατί ας το ψάξει ο Έμερι σε ένα ρόστερ με χρηματιστηριακή αξία 650 εκατ ευρώ, που δεν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής να δημιουργήσει μια υπεραριθμία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με ποδόσφαιρο, και όχι μόνο με ταχύτητα και μούσκουλα. Αμ το άλλο; Πέντε γκολ ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί σε πέντε τετ α τετ απέναντι στην ομάδα με το περίφημο και χιλιοτραγουδισμένο: offside trap. Ακόμη γελά από μέσα της, η «Αλεπού του Θαλδίβαρ»

Η δουλειά όμως δεν τελείωσε εδώ. Και όπως εξήγησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας «Το μυστικό για τον τελικό το ξέρει ο κ. Μεντιλίμπαρ. Είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να σας απαντήσει». Έχει να υπάρξει τέτοια αποδοχή για προπονητές σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο ταυτόχρονα από τον προηγούμενο αιώνα: Από την εποχή του συγχωρεμένου Ντούντα και του Μπάγιεβιτς στο μεθυστικό 1997. Έφτασε ως τα αποδυτήρια ο κόουτς για να συγχαρεί τον συνάδελφο του. Και είναι μια φωτογραφία που κυκλοφορεί με την πιο εύκολη λεζάντα: Ποιος να συγκριθεί μαζί τους….

Sports in

Μεγάλη ανατροπή για τη Super League της νέας σεζόν – Ποιος είναι το φαβορί για τον τίτλο…

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πήρε το φετινό πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι το φαβορί για το επόμενο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024