Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 7-21: Στους «4» με χαρακτηριστική άνεση

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 7-21: Στους «4» με χαρακτηριστική άνεση

Εύκολα ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ (21-7) και… τώρα Πανιώνιος ή Παναθηναϊκός στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος

Με έναν αναμενόμενο μεσημεριανό… περίπατο του Ολυμπιακού, άρχισε στο κολυμβητήριο του Λαιμού το final-8 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν άνετα του ΠΑΟΚ με 21-7 και έκαναν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου για έβδομη σερί χρονιά και 25η συνολικά.

Στον αυριανό (10/5, 20:00) ημιτελικό, η πειραϊκή ομάδα θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-1 στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα του αγώνα, αλλά στα επόμενα δέκα λεπτά ο Ολυμπιακός πέτυχε εννέα (!) αναπάντητα γκολ (παρότι έχασε πέναλτι με τον Δερβίση) και «καθάρισε» από πολύ νωρίς τον προημιτελικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 100% στον παραπάνω (5/5) ως τα μέσα του τρίτου οκταλέπτου, ενώ σημείωσαν έξι γκολ στην κόντρα. Στην τελευταία περίοδο, ο Χέρβο Κόλιανιν χρησιμοποίησε κάτω από τα δοκάρια τον 20χρονο Θόδωρο Δαμίγο, ενώ σκόραραν όλοι οι παίκτες γηπέδου των νικητών, πλην του Ιπποκράτη Χαλυβόπουλου.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο ΠΑΟΚ): 2-6, 2-5, 1-5, 2-5

Διαιτητές: Παϊρακταρίδης, Βασιλείου

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας, Λασκαρίδης, Ν. Προσινικλής 1, Καπράγκος, Κεχαλάρης, Τσολακούδης 2, Ξυλάς, Ντέλιτς 1, Πολ. Προσινικλής 1, Κούπμαν 1, Μπιμπλιάς, Σιορδίλης, Σαλέχ 1, Καρατζάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ 2, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής 2, Δήμου 3, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος, Γκίλλας 3, Ιπ. Χαλυβόπουλος

** Ο Χέρβο Κόλιανιν επέλεξε ως δίδυμο ξένων τους Μάρκο Μπίγιατς και Λούκα Λόντσαρ, αφήνοντας εκτός τους Μάρτον Βάμος και Άντρο Μπούσλιε, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Μάνος Ζερδεβάς. Από πλευράς ΠΑΟΚ, απών ήταν ο Φίλιππος Κουγιούνης, τη θέση του οποίου στη 15άδα πήρε ο 17χρονος Πασχάλης Μπιμπλιάς.

** Αν και θα ξεχαστεί γρήγορα σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το ματς είχε μία ιδιαίτερη ιστορική αξία, αφού ήταν το πρώτο που καλύφθηκε με live score και στατιστικά από την ομοσπονδία. Το ίδιο θα συμβεί και στα υπόλοιπα παιχνίδια της διοργάνωσης, όπως και στο final-4 των γυναικών που αρχίζει αύριο, με την προοπτική σταδιακά να γενικευθεί.

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024