Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δήλωση Δημάρχων Π.Ε. Φλώρινας για τον νέο δικαστικό χάρτη

Δήλωση Δημάρχων Π.Ε. Φλώρινας για τον νέο δικαστικό χάρτη

«Με το νέο δικαστικό χάρτη, ο οποίος αντιμετωπίζει δικαστηριακά την Π.Ε Φλώρινας πλέον ως έναν ενιαίο χώρο, κλείνει αυτό το κεφάλαιο ανορθολογισμού» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι της Π.Ε Φλώρινας.

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι Φλώρινας Β. Γιαννάκης, Αμυνταίου Ι. Λιάσης και Πρεσπών  Γ. Στεργίου, τοποθετήθηκαν για την πρόσφατη δικαστική μεταρρύθμιση που επηρεάζει τον νομό, αλλά και για την ανάγκη μελλοντικών αλλαγών στο πεδίο αρμοδιοτήτων των ίδιων των ΟΤΑ με παράλληλη μεταφορά νέων πόρων στους Δήμους από την Κεντρική Διοίκηση.

Η ανακοίνωση τους αναφέρει:

«Ο πρόσφατος εξορθολογισμός αρμοδιοτήτων και αναβάθμιση των δικαστηρίων του νομού μας προφανώς είναι ένα μεγάλο βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Ο νέος δικαστικός χάρτης δεν αφορά μόνο την απολύτως αναγκαία μετατροπή των τοπικών ειρηνοδικείων σε πρωτοδικεία και την αντίστοιχη ποιοτική αναβάθμισή τους. Ικανοποιεί ταυτόχρονα κι ένα πάγιο αίτημα όλων των ΟΤΑ της Φλώρινας.

Κι αυτό γιατί λύνει το πρόβλημα της τοπικής αρμοδιότητας των δικαστηρίων της Π.Ε Φλώρινας, καθώς επί δεκαετίες πολλές κοινότητες του νομού μας υπάγονταν δικαστηριακά σε άλλους, γειτονικούς νομούς. Χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος δημοσίου συμφέροντος, πάρα πολλοί συνδημότες για χρόνια ταλαιπωρούνταν μετακινούμενοι εκτός νομού, ακόμα και για απλές υποθέσεις τους.

Με το νέο δικαστικό χάρτη, ο οποίος αντιμετωπίζει δικαστηριακά την Π.Ε Φλώρινας πλέον ως έναν ενιαίο χώρο, κλείνει αυτό το κεφάλαιο ανορθολογισμού στο τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης για τους συμπολίτες μας. Θέλουμε εδώ να ευχαριστήσουμε τον βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Σταύρο Παπασωτηρίου, ο οποίος ηγήθηκε της προσπάθειας των τοπικών φορέων να επιστρέψουν οι δικαστικές αρμοδιότητες στον τόπο μας, καθώς και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιάννη Μπούγα για τη θετική ανταπόκρισή τους στα δικαία αιτήματά μας.

Διοικητική Αποκέντρωση

Παράλληλα και αναγνωρίζοντας την θετική πρωτοβουλία του κ. Παπασωτηρίου, όπως ο ίδιος την εξέφρασε δημόσια σε πρόσφατη ημερίδα της Πολιτικής Προστασίας στις Πρέσπες, για ανακατεύθυνση αρμοδιοτήτων και πόρων της κεντρικής κυβέρνησης στους ΟΤΑ, θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια διοικητικής αποκέντρωσης.

Ειδικά στην περίπτωση των έργων πρόληψης και μετριασμού επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές η υιοθετούμενη πρωτοβουλία του κ. Παπασωτηρίου έχει να προσφέρει πολλά στην ασφάλεια όλων των συνδημοτών μας».

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024